Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα Αγχίαλος: Το χρονικό της απομάκρυνσης του διοικητή της 111 ΠΜ - Η αποθήκη που έγινε η έκρηξη


Αλυσιδωτές εξελίξεις προκλήθηκαν μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών από την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο.


Ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης απηλλάγη των καθηκόντων του μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας Διοικητικής Εξέτασης για την πρωτοφανή καταστροφή,  με την σχετική απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ να λαμβάνεται και να ανακοινώνεται μία ημέρα μετά τις εκρήξεις που σκόρπισαν τον πανικό στην περιοχή.Στον διοικητή φέρεται να χρεώνεται πλημμελής λήψη μέτρων πυρασφάλειας και φύλαξη των ευαίσθητων υλικών, έστω και αν δεν ήταν υψηλής τεχνολογίας.


Όσον αφορά το τι περιείχε η επίμαχη αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, περιελάμβανε:


Βλήματα αέρος-αέρος αποσυναρμολογημένα


Βλήματα αέρος-εδάφους αποσυναρμολογημένα


Συμβατικές βόμβες 500 lb, 1000 lb, 2000 lb, οι οποίες προκάλεσαν το «μανιτάρι» που καταγράφηκε κατά τις εκρήξεις 

Εχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, κάτι που ζήτησε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκρήξεις.


«Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.


Επίσης, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες.


«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», σημείωσε σχετικά ο υπουργός. 

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου και επί τρεις συνεχείς ημέρες.


Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1 οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.