Τελευταίες Ειδήσεις

Το Σωματειο ιεροψαλτων Τρικάλων στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την μαχη της Πόρτας (Πυλη) Τρικάλων τον Ιούνιο του 1943

 


Ο πρόεδρος  του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων "Ιωάννης ο Δαμασκηνός" Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματεας Αθανάσιος Λαμπροπουλος ευγενώς προσκληθέντες από τον Δημαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα παραβρέθηκαν στην Πυλη σε μία σεμνή εκδήλωση μνήμης για τα 80 χρόνια απο την  μάχη της Πόρτας (Πύλης Τρικάλων) τον Ιουνιο του 1943. Το κλιμακιο των Ιεροψαλτών απέδωσε τους υμνους του τρισαγίου που τέλεσε ο Αρχιερατικός επίτροπος Πύλης Πρωτ. Δημήτριος Κατσαρός ενώ o πρόεδρος κατεθεσε και στεφανι εκ μέρους του Σωματείου  στο μνημείο των ηρώων.

8-9 Ιουνίου 1943, 150 Ελληνες με ελλιπή οπλισμό, καθήλωσαν στην διήμερη μάχη της Πόρτας 4.500 Ιταλούς με πυροβολικό, αεροπορία, ιππικό και πεζικό, άριστα εξοπλισμένο στα στενά της Πόρτας. Στους Έλληνες δεν έλειψε ποτέ η παλικαριά ούτε ο ηρωισμός και η φαντασία στο μόνο που είχαν έλλειψη και δεν παραπονιόταν κιόλας, ήταν ο εξοπλισμός τους. Ήταν η δεύτερη φορά που το έκαναν οι Έλληνες μαχητές, την πρώτη φορά ήταν στην εαρινή επίθεση με την παρουσία του Μουσολίνι στις 9 Μαρτίου 1941 στο 731 υψωμα που τον αντιμετώπισε το 5ον Σ. Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.