Τελευταίες Ειδήσεις

Μαθητές της Ξυλογλυπτικής Σχολής ετοιμάζουν ξυλόγλυπτο έργο του Αγίου Παϊσιου


Επιθυμούν να το προσφέρουν ευγενικά στο Δήμο Μετεώρων ,  σε ένδειξη τιμής  και σεβασμού για τη φιλοξενία στην πολη μας. 
Στον εξωτερικό  χώρο του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης του Δήμου Μετεώρων, προετοιμάζεται τις τελευταίες ημέρες ένα μοναδικό ξυλόγλυπτο από τους μαθητές της Ξυλογλυπτικής Σχολής  Καλαμπάκας, που θα λάβει σταδιακά τη μορφή του Αγίου Παϊσιου.

Οι μαθητές ολοκληρώνοντας σε λίγο καιρό τη φοίτησή τους στην εν λόγω τεχνική σχολή και φεύγοντας για τους τόπους καταγωγής τους, επιθυμούν ν΄ αφήσουν κάτι μοναδικό στην πόλη και τον Δημο μας,όπως μας δήλωσαν. ΄Ετσι και αποφάσισαν να μετατρέψουν έναν ξύλινο κορμό σε έργο τέχνης, προσφέροντας τον με χαρά στην τοπική κοινωνία.

Οι μαθητές – ξυλογλύπτες, συνεργάστηκαν με τον δάσκαλό του κ. Άγγελο Πασιατζή ο οποίος έχει κάνει πολλά ξυλόγλυπτα έργα, τα οποία είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά.

Το ξυλόγλυπτο έργο, θα ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό και θα τοποθετηθεί σε κάποιο εκ των μονοπατιών στην περιοχή των Μετεώρων, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Μετεώρων, ο οποίος σημειώνουμε ότι αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την κίνηση των μαθητών της Ξυλογλυπτικής Σχολής  Καλαμπάκας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα blueprint, κάτοψη και κείμενο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.