Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακιστέοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι


Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.


Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάσει των οποίων οδηγήθηκαν σε σύλληψη. 



Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.


Η Realnews σε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο «4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ», αποκάλυψε τη δράση των εκτελεστών, μετά από έρευνα δύο ετών.


Οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που συνεχίζουν να συναρμολογούν το παζλ όλων αυτών των στοιχείων που συνέλεξαν μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιος έδωσε την εντολή για την ενέδρα του θανάτου. Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούν τώρα να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και να φωτίσουν το κίνητρο του εντολέα της εν ψυχρώ εκτέλεσης.


Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις κατηγορουμένους, ο ένας από τους αδελφούς έχει ποινικό παρελθόν και το όνομά του εμφανίστηκε και κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων Γιώργου Μήτσου, στον Γέρακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, στο παρελθόν διατηρούσε στενές σχέσεις με δύο δολοφονημένους «μπράβους», τον Μανώλη Καραγιάννη και τον Βασίλη Γρίβα.


Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι στενός φίλος του παραπάνω, εργάζεται σε δημόσια επιχείρηση και είναι συγγενής προσώπου που είχε συνδεθεί με κορυφαίο όνομα των «νονών» της νύχτας στη δεκαετία του 1990.


Ο τέταρτος είχε κατηγορηθεί το 2015 ως μέλος σπείρας εκβιαστών, ο αρχηγός της οποίας είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση το καλοκαίρι του 2020 και είχε σωθεί από θαύμα.


Το χρονικό της δολοφονίας


Η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ διαπράχθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα γκρι σκούτερ και ο συνοδηγός πυροβόλησε εναντίον του δεκατρείς φορές με ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Το θύμα δέχθηκε δέκα βλήματα στον θώρακα, το κεφάλι και τα χέρια, με αποτέλεσμα να υποκύψει επί τόπου.


Από τον πρώτο κύκλο των ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλεξαν οπτικό υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που έδειχνε τους δύο δολοφόνους με το γκρι σκούτερ τόσο κατά τη διαδρομή τους προς το σημείο της επίθεσης όσο και μετά τη δολοφονία, κατά τη διαφυγή τους προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι εικόνες αυτές δεν ήταν αρκετές ώστε να προσφέρουν κάποιο σημαντικό στοιχείο, μέχρι που ολοκληρώθηκε και ένας δεύτερος κύκλος συλλογής οπτικού υλικού από ιδιωτικές και δημόσιες κάμερες, σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας, το οποίο αφορούσε και την ημέρα της εκτέλεσης αλλά και προηγούμενες ημέρες.


Σε αυτό το οπτικό υλικό εντοπίστηκε ένα λευκό βαν, το οποίο, σε μια διαδοχική εξέταση υλικού από κάμερες κατά μήκος της Ποσειδώνος και στη συνέχεια στον Κηφισό μέχρι το ύψος της Νίκαιας, φαινόταν να καλύπτει την πορεία του σκούτερ με τους δολοφόνους. Μάλιστα, σε ένα σημείο που δεν υπήρχε κάλυψη από κάμερες, ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας «εξαφανίζεται» και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως σε κάποιο σημείο της «τυφλής» γι' αυτούς διαδρομής επιβιβάστηκε στο λευκό βαν.


Το ίδιο όχημα, όμως, εντοπίστηκε σε οπτικό υλικό να κινείται στην περιοχή της δολοφονίας και μία ημέρα πριν από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Μετά την ανάλυση όλων αυτών των βίντεο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το βαν ανήκει σε πρόσωπο, ο αδελφός του οποίου είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα που συσχετίζονται με ομάδα «μπράβων». Από αυτό το σημείο ξεκίνησε μια σαρωτική έρευνα που αφορούσε στίγματα κινητών τηλεφώνων, επικοινωνίες μεταξύ των δύο ύποπτων αδελφών με άλλα άτομα πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, συνεχείς παρακολουθήσεις και ανάλυση όλων των δεδομένων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέουν τελικά τους τέσσερις κατηγορουμένους. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ένα από τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες αυτές αφορούσε τα τηλέφωνα των τεσσάρων, τα οποία, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου ήταν κλειστά, ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την εξαφάνιση του σκούτερ προς την περιοχή της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.