Τελευταίες Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας


Την Τρίτη 2/5/23 και παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του ομίλου 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας με την υπεύθυνη κα Σανίδα Δήμητρα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μας στα πλαίσια του ομίλου με θέμα τους κλάδους της Φυσικής, της Χημείας αλλά και της Βιολογίας και τις εφαρμογές τους.

            Εκεί, μας καλωσόρισαν θερμά οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας. Τα παιδιά είχαν την μοναδική εμπειρία να επισκεφτούν το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου και αρχικά να ενημερωθούν σχετικά με τις ομάδες αίματος και την συμβατότητα σε περίπτωση μετάγγισης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση ,την απίστευτη υπομονή και μεταδοτικότητα της κας Κολότσιου παρακολούθησαν την διαδικασία της φυγοκέντρισης, απαραίτητη διαδικασία μετά την λήψη αίματος για την πραγματοποίηση γενικών αιματολογικών και άλλων ειδών εξετάσεων αίματος. Έπειτα οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες ,με την πολύτιμη βοήθεια της κας Κολότσιου ,της κας Λάσδα και της κας Λάμπρου  έμαθαν να αναγνωρίζουν την ομάδα και το rhesus τυχαίων δειγμάτων αίματος μέσα από μια ομαδοσυνεργατική δραστηριότητα, πάντα υπό την επίβλεψη των υπευθύνων. 

Η ξενάγηση μας στον χώρο του εργαστηρίου συνεχίστηκε και μια διαδικασία ερωταπαντήσεων μεταξύ των παιδιών και των υπευθύνων του εργαστηρίου σχετικά με τις υπόλοιπες συσκευές που συμβάλουν στις διάφορες αιματολογικές διεργασίες και εξετάσεις. Οι κυρίες με απίστευτη υπομονή και διάθεση απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για την λειτουργία και την αναγκαιότητα των προγραμμάτων εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρία Λάσδα : Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια, την κυρία Μαριαλένα Κολότσιου: Βοηθό Μικροβιολόγου στο ΙΚΑ Τρικάλων και την κυρία Ματίνα Λάμπρου :Γενική Ιατρός αλλά και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο πολύτιμο αυτό έργο τους.

2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.