Τελευταίες Ειδήσεις

Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι: «Άρχισε να πυροβολεί στην τύχη»


Aποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την επίθεση 14χρονου σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου.


Ο14χρονος -γιος πολύ γνωστού γιατρού του Βελιγραδίου σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ- εισέβαλε στο σχολείο Vladislav Ribnikar στην περιοχή Βράτσαρ και άνοιξε πυρ εναντίον συμμαθητών του αλλά και δασκάλων, αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε έναν φύλακα στον προαύλιο χώρο.




Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.



«Ένα 14χρονο αγόρι πυροβόλησε τη δασκάλα του σήμερα το πρωί μέσα στην τάξη ενός σχολείου στο Βελιγράδι προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φύλακα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι έξι μαθητές νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μαζί με τη δασκάλα.


Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο σχολείο, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.


«Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)...πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως», είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.



Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της δασκάλας.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας 14χρονος μαθητής, ενώ αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.



«Είδα κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους»


Παράλληλα, ο Μιλόσεβιτς δήλωσε ότι ο ύποπτος «άρχισε να πυροβολεί στην τύχη». Συγκεκριμένα, είπε πως η κόρη του ήταν στην τάξη όπου έπεσε ο πυροβολισμός.


«Είδα τον φύλακα να κείτεται κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς.




«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν»


«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτεί σε παρακείμενο γυμνάσιο.


Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.


Δείτε πλάνα από τη σύλληψη του 14χρονου:




Οι επιθέσεις είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του 90.


Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.