Τελευταίες Ειδήσεις

«ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        Μπήκαμε οριστικά στο τελευταίο στάδιο των πρόωρων Εκλογών της 21ης Μαίου και η μητέρα των μαχών είναι πολύ κοντά.

        Η προδομένη κοινωνία θα πηγαίνει στην κάλπη με λογική αλλά και με πάθος καθώς και με τιμωριτική διάθεση, για όσα δεν έγιναν και έπρεπε να υλοποιηθούν και όσο έγιναν και έπρεπε να αποφευχθούν.

        Μερικοί πιστεύουν, πως οι πολίτες έχουν … κοντή… μνήμη και θα τα ξεχάσουν όλα μπροστά στην κάλπη. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών και το συλλαλητήριο στις Σέρρες, εναντίον του πρώην Υπουργού μεταφορών και υποδομών Κώστα Καραμανλή, τα λένε όλα.

        Κάνουν μεγάλο λάθος και όσο κι αν προσπαθούν, με τα πληρωμένα Μ.Μ.Ε. και τους Δημοσιοσκόπους της αρπαχτής, δεν θα το πετύχουν να δηλητηριάσουν την σκέψη των Ελλήνων. Ο δυστυχισμένος Λαός θα κάνει το χρέος του και θα αλλάξει σελίδα.

        Κινούμενη άμμος είναι το πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια είναι πολλά και η προεκλογική ατζέντα είναι γεμάτη από εκβιασμούς, από καταστροφολογία, από
αποστασίες και εξαγορές βουλευτών και από κάθε είδος Ανατολίτικα παζάρια.

        Φαίνεται πως πλησιάζει το τέλος της εξουσίας, για πρόσωπα και για κόμματα και επειδή τους ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό τους μέλλον και όχι το μέλλον της χώρας γι΄αυτό θα τους καταψηφίσει η κοινωνία.

        Διαδραματίζονται γεγονότα, που μας γυρίζουν πίσω, πολλές δεκαετίες, σε περιόδους, που αμφισβητήθηκε και η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια και το συμφέρον των πολιτών.

        Το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο δεν είναι ΤΑΞΙ της Οικογένειας του Πρωθυπουργό και τα νησιά και το κράτος δεν είναι περιουσία των εκάστοτε Πρωθυπουργών.

        Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέρχεται «παν θεμιτόν και αθέμιτον», για να αποφύγει την ήττα και για να ξεγελάσει τους πολίτες, όπως έκανε και το 2019.

        Έτσι εκανοντάδες στελέχη, που έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλα πόστα και με υψηλές αποδοχές επιστρατεύονται, για να παίξουν τον βρώμικο ρόλο του «Δούρειου Ίππου» στην κοινωνία.

        Αυτά τα «τρωκτικά» του Δημοσίου Χρήματος και οι ευνοούμενοι της Οικογενειοκρατίας Μητσοτάκη, έχουν εξαφανισθεί από τις κρατικές θέσεις, ενώ πληρώνονται από τα χρήματα του Λαού.

        Παίζουν τον ρόλο των σύγχρονων «Μουτζαχεντίν» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

        Όλοι αυτοί έγιναν προπαγανδιστές και μαζεύουν ψήφους για τον «τελειωμένο» πλέον – Πρωθυπουργό.

        Γεγονός είναι πως τα περισσότερα, απ’ όσα τάζει καθημερινά, ο Πρωθυπουργός τα έταξε και το 2019 και ή δεν τα εφάρμοσε ή έκανε τα αντίθετα.

        Για μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο και τότε, για οικονομία, για επενδύσεις, για παιδεία και για Υγεία.

        Μετά από τέσσερα χρόνια πέφτουν τα ταβάνια στις σχολικές αίθουσες και οι σχολικές αυλές γέμισαν με μαθητές εγκληματίες και ληστές. Αυτή είναι η Παιδεία της Κεραμέως.

        Τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα έγιναν «οι κοιλάδες των Τεμπών» με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς χωρίς Γιατρούς και Νοσηλευτές.

        Προ ολίγων ημέρων η ΟΕΝΓΕ, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομιακών Γιατρών Ελλάδας, με αφορμή  εγκύκλιο, για τις Εφημερίες, ανεξάρτητα ειδικότητας, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, που αναγκάστηκε, κάτω από το σφυροκόπημα των Υγειονομικών να την πάρει πίσω, γράφει η ΟΕΓΝΕ το τραγικό «Ένας γιατρός ακτινολόγος … για δύο νομούς».

        Αυτή την Υγεία έφτιαξε ο Μητσοτάκης για τον προδομένο Λαό της χώρας μας και, αφού την απαξίωσε, την χάρισε στους Ιδιώτες.

        Όσο για την ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιμα, τάζει καθημερινά ο πολίτης στο … πετσί του και δεν μπορεί πλέον να τον εξαπατήσει κανένας.

        Οι Ολιγάρχες του Μητσοτάκη τρώνε με χρυσά κουτάλια και οι πολίτες, μετά την Τρίτη εβδομάδα κάθε μήνα, δεν έχουν ούτε ένα Ευρώ στην τσέπη τους.

        Όσο για τις επενδύσεις η κοινωνία δεν τις είδε, εκτός κ αν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ως επενδύσεις τους πληστειριασμούς και τις απάνθρωπες ενέργειες του «κορακιών» των Funds.

        Αυτά όλα τα γνωρίζουν και οι Νέοι και Παλιοί πολίτες της χώρας, που γύρισαν τις πλάτες στις αναξιόπιστες υποσχέσεις του Μητσοτάκη.

        Οι πολίτες διάβασαν τα λόγια ελπίδας, του Μεγάλου Αθανασίου με το «θαρρείτε νεφύδριον εστί και θάττον παρελεύσεται» δηλ. το κακό σύννεφο, που λέγεται Μητσοτάκης, γρήγορα θα περάσει.

        Γεγονός είναι ότι θα βγει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη και θα ‘ναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

        Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Μητσοτάκη να είναι ξανά Πρωθυπουργός, δεν συγκινούν κανέναν.

        Πρωθυπουργός που έχει Αυτοδύναμη κυβέρνηση και χάνει τις εκλογές, πάει … ΣΠΙΤΙ του, δεν υπάρχει γι’αυτόν δεύτερη ευκαιρία, για να φτιάξει κυβέρνηση της «πολύχρωμης Κουρελού».

        Αυτό έκαναν οι Κων/νος Καραμανλής, Κων/νος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς.

        Αποτυχημένος επικίνδυνος και χαμένος στην κάλπη Πρωθυπουργός τελειώνει διαπαντός.

        Τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα του Μητσοτάκη, με την απαράδεκτη και καταστροφική παροχολογία θυμίζουν εποχή «Μαυρογιαλούρου» και δεν αγγίζουν «τα Ώτα μη Ακουόντων».

        Είναι Αναξιόπιστος πρέπει να φύγει.

        Πάντως τις περιουσίες του Αγίου Όρους και το Αυτοδιοίκητο δεν πρέπει και ούτε μπορεί να τα καταπατήσει κανένας, τιμωρώντας τους μοναχούς γιατί αντιστάθηκαν στους εμβολιασμούς κατά την πανδημία.

        Κανένας δεν μπορεί να καταργήσει τις Διαθήκες του Αγίου Νεκταρίου, Παϊσίου, Πορφυρίου…!

        «Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών» έλεγε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο νεομάρτυρας, πολιτικός της απελευθερωμένης Ελλάδας.

        Μπορεί λίγοι να είναι Άθεοι. Είναι επιλογή τους. Κανένας τους όμως, δεν μπορεί να μας επιβάλλει να μην μπορούμε να πούμε και να ζούμε με το «Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα ποιητήν ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων».

        Την πατρίδα και την θρησκεία δεν μπορεί να τα πουλήσει κανένας, γιατί τότε θα πάψει να είναι η Ελλάδα της Ορθοδοξίας της Οικογενείας και της Πίστεως.

        Ως εδώ και μη παρέκει…!

       

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.