Τελευταίες Ειδήσεις

Ποιος ακούει τους νέους;


Ανέκαθεν, κατά την προεκλογική περίοδο οι νέοι αποτελούν το μήλον της έριδος για τους αρχηγούς των κομμάτων. Οι ίδιοι, βέβαια, αρνούνται να ανοίξουν τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε κάλεσμα, καθώς αισθάνονται απέχθεια για την πολιτική και πόσο μάλλον για τους πολιτικούς. Η απογοήτευση τους έχει μετατρέψει την ενασχόληση με τα κοινά ως την αιτία του προβλήματος , ενώ θα έπρεπε να είναι η λύση. Είναι , λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας  ενός νέου κοινωνικού και πολιτικού συμβολαίου για τη νέα γενιά.

 Το ΠΑΣΟΚ ,με την εκλογή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη ,έχει θέσει ως προτεραιότητα την καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας στην πολιτική, μακριά από το λαϊκισμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Εδώ και μήνες ,πολύ πριν ανακηρυχθούν οι εκλογές ,έχει θέσει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου κάποιες βασικές προτάσεις για τους νέους που  θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Αρχικά προτάσεις για την παιδεία και την αναβάθμιση εκπαιδευτικού συστήματος με μεταρρυθμίσεις όπως :

Το εθνικό απολυτήριο που θα αποσυνδέσει το σχολείο από τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα και θα καθιερώσει ένα νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ενισχυτική διδασκαλία και η ενδυνάμωση της ειδικής αγωγής με σκοπό τη μείωση του κόστους των φροντιστηρίων και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η αναβάθμιση του ρόλου της αρχής της ασφαλιστικής πιστοποίησης της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση που θα βοηθήσει την έρευνα στα πανεπιστήμια και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και θα καταστήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια πόλο έλξης για νέους ερευνητές.

Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις σύγχρονες ανάγκες της τεχνολογίας και της τεχνολογίας.

Πέραν όμως της εκπαίδευσης, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ εστιάζουν στην δημογραφική ανάκαμψη, δίνοντας κίνητρα στους νέους να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένειες εντός της χώρας. Η πρόταση για την κοινωνική κατοικία στους νέους, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιμετώπισης ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα, αυτό της στέγασης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ιδιαίτερη επιτυχία και που δίνει άμεση λύση, σε αντίθεση με το πρόγραμμα «σπίτι μου» που αποτελεί ακόμη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης περιφρονώντας τους νέους ανθρώπους.

 Η χώρα έχει ανάγκη από μία δίκαιη, πράσινη ανάπτυξη που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα είναι καλά αμειβόμενες και κυρίως θα απευθύνονται στους νέους επιστήμονες, αποτρέποντας τους να φύγουν για το εξωτερικό.

Στις ερχόμενες εκλογές ,λοιπόν ,η απόφαση των νέων ανθρώπων θα είναι καθοριστική για το μέλλον τους. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε και άλλες γενιές να χαθούν με τα λάθη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε και τα δύο αυτά κόμματα κρίθηκαν ακατάλληλα και κατώτερα των περιστάσεων. Ας δημιουργήσουμε μια χώρα που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους ώστε να αποτρέψουμε ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.