Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προς άρση τραπεζικού απορρήτου, δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις


Την άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναμένεται να ζητήσουν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το κίνητρο, αλλά και τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.


 Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παρατήρησαν ότι ο 40χρονος έχει στην κατοχή του πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ φέρεται να διατηρεί και μια βίλα στον Νέο Βουτζά. Η απόκτηση και η συντήρηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να μην δικαιολογείται από τα έσοδα της εταιρείας καθαρισμού με την οποία σχετίζεται.


Πρόκειται για διαφορετική εταιρεία από αυτή που έχει έδρα στη Νίκαια, ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου αδελφού του, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ. Γι’ αυτό ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει έρευνα από την Αρχή Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


 Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, θεωρείται δεδομένο ότι ο ανακριτής θα καλέσει και τα άλλα τρία άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη σύλληψη εντός της εβδομάδας.


Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι

Και τα δύο αδέλφια, που θα απολογηθούν στις 10 το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου αρνούνται από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή τους στη δολοφονία κάνοντας λόγο για καλοστημένο σίριαλ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει πως την ώρα της δολοφονίας ήταν στον Ασπρόπυργο, ενώ ο 48χρονος αδελφός του θα υποστηρίξει βρέθηκε στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.


«Δεν είμαι ο δολοφόνος, είναι ένα καλοστημένο σίριαλ»

«Δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου» δηλώνει ο 40χρονος, που συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.  Μιλώντας στην εκπομπή T-live  μέσα από τα κρατητήρια ισχυρίστηκε ότι η σύλληψή του είναι ένα «καλοστημένο σίριαλ», προκειμένου να ξεχαστεί η εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.


Σημειώνεται ότι, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος του Alpha, σε επικοινωνία με το περιβάλλον του 40χρονου, ισχυρίζονται πως το πολυτελές όχημα -που φαίνεται και σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media- δεν είναι δικό του, αλλά νοίκιαζε κατά καιρούς αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σε συνεργείο, όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του κατηγορούμενου.


«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ» δηλώνει αρχικά ο 40χρονος συλληφθείς.


Ο διάλογος με την δημοσιογράφο

Δημοσιογράφος: Πώς το εξηγείτε αυτό;


40χρονος συλληφθείς: Εσείς θα μου πείτε πώς το εξηγείτε, για εγώ… είναι ανεξήγητο και είμαι εγώ να καταστραφεί η ζωή μου. Δεν έχω κάνει τίποτα.


Δημοσιογράφος: Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…


40χρονος συλληφθείς: Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…


Δημοσιογράφος: Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;


40χρονος συλληφθείς: Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δύο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος.


Δημοσιογράφος: Τα άλλα δύο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;


40χρονος συλληφθείς: Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω.


Δημοσιογράφος: Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα «πακιστανικά», τι έχετε να πείτε;


40χρονος συλληφθείς: Αυτά τα τηλέφωνα τα «πακιστανικά»… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα αν θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές.

«Είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ»


Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι «το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν.


Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

40χρονος συλληφθείς: Άμα είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, και να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε μια άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας.

Δημοσιογράφος: Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με την μητέρα σας που φάνηκε ότι…

40χρονος συλληφθείς: Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρεία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές.

Δημοσιογράφος: Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

40χρονος συλληφθείς: Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας.

 

Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια θανάτου

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τους φακέλους για κάποια από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος υπήρξε στενός συνεργάτης εμπόρου καυσίμων που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα. Τότε ο φόνος είχε αποδοθεί στην Greek Mafia. Το όνομα του 40χρονου φέρεται να εμπλέκεται στην εκτέλεση του πυγμάχου με το προσωνύμιο Dirty Harry στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ ερευνάται αν εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας 38χρονου στην Ηλιούπολη.


Οι παραπλανητικές κινήσεις

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. στα εκατοντάδες βίντεο που ανέλυσαν, παρατήρησαν πως οι δράστες προχώρησαν σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.


Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο εκτελεστής επιβιβάστηκε στο λευκό βαν ενώ είχαν δεύτερα μπουφάν και κράνη.


«Εκείνη την ημέρα βασιστήκαμε στην περιγραφή των αυτοπτών μαρτύρων. Με βάση αυτές προχωρήσαμε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές ατόμων που επέβαιναν σε μηχανή ίδιου τύπου (με το σκούτερ των δραστών) και φορούσαν ρούχα όπως εκείνα που είχαν περιγράψει μάρτυρες», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στον ΑΝΤ1.


Επίσης, σε μια απόσταση 400 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται ο οδηγός του σκούτερ να αλλάζει κράνος και από ασημί να φοράει μαύρο, ενώ πήρε το μπουφάν του συνεπιβάτη.


Το κίνητρο των φυσικών και ηθικών αυτουργών μπορεί να μην έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο θεωρείται ότι πηγάζει από τις έρευνες του δημοσιογράφου για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει διατεθειμένος να πει όσα γνωρίζει στις δικαστικές αρχές.


 Λύτρας: «Έχει μεγάλη διαφορά το ποιος έδωσε την εντολή με το ποιος πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου»

Ο δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθας Αλεξανδροπούλου, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως «έχει πολύ μεγάλη διαφορά το ποιος έδωσε την εντολή με το ποιος πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου», για το οποίο εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το αν το ύψος του ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, όπως ακούγεται.


«Ο Γιώργος όταν έλεγε ότι θέλω να κατονομάσω ανθρώπους δεν εννοούσε μόνο ανθρώπους της νύχτας. Μπορεί να εννοούσε και ανθρώπους της μέρας που χρησιμοποιούν αυτούς της νύχτας. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε» ανέφερε ο κ. Λύτρας


 «Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, έχουν εξαφανιστεί 10.000 ηχογραφημένες συνομιλίες»

Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε στο MEGA ότι μέσα στη δικογραφία υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.


«Επειδή έχω ένα πελάτη από την “Greek Mafia” και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.  Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες»,  είπε αρχικά η κυρία Παυλέα.


«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’.  Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».


Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, είπε ότι «όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».


«Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, είπε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.


«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.