Τελευταίες Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη Λαική Συσπείρωση


Οχι στην συγκάλυψη του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών. Τιμωρία όλων των ενόχων για τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη Λαική Συσπείρωση, Τάσος Τσιαπλές, συμμετείχε στην σημερινή (6/5/23) συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών των 57 αδικοχαμένων στο προδιαγεγραμμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη στις 28 Φλεβάρη, στην πλατεία ΟΣΕ της Λάρισας.

«Με την παρουσία μας στην σημερινή συγκέντρωση, αποτίσαμε για ακόμα μια φορά τιμή στην μνήμη των 57 συνανθρώπων που έχασαν την ζωή τους άδικα, στο προδιαγεγραμμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί αυτό και να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται γι’ αυτό.

Η σιδηροδρομική τραγωδία με του 57 νεκρούς, επιβάτες και εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή, αλλά προκλήθηκε με ευθύνη του αστικού κράτους, των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που αδιαφορούν στις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο, υποτάσσουν τα πάντα στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας ακόμα και τις ανθρώπινες ζωές.

Έχει την αιτία της στην πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου, της Ε.Ε, που υλοποίησαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που έκανε τον σιδηρόδρομο ανασφαλή, υποστελεχωμένο και ακριβό, για να αυξηθούν τα κέρδη των εταιρειών.

Όλα αυτά δεν μπορούν να ξεπλυθούν, όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Όλα αυτά δείχνουν ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό, ταξικό, αδιάφορο για την ανθρώπινη ζωή.

Ο σιδηρόδρομος μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο, γρήγορο, ασφαλές και φτηνό μέσο μετακίνησης του λαού και μεταφοράς προϊόντων σε όλη τη χώρα. Αυτό προϋποθέτει όμως μεταφορές και υποδομές με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενταγμένες στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, την κοινωνική ιδιοκτησία και τον εργατικό έλεγχο.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Γιατί μ’ αυτές μπορεί να «φέρουν τα πάνω κάτω», να πάψουμε να μετράμε νέες απώλειες στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού. Να κάψουν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζει το σύστημα και οι πολιτικοί υποστηρικτές του στις εκλογές και μετά απ’ αυτές και να ανοίξουν αυτή την προοπτική με ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και «Λαική Συσπείρωση» στην περιφέρεια και στους δήμους.

Να μη συγκαλυφθεί το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών. Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους για τον άδικο χαμό των 57 ανθρώπων.

Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια & την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, στις περιφέρειες και στους δήμους.

6/5/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.