Τελευταίες Ειδήσεις

Οι νέοι επιστήμονες δεν θα ξεχάσουν τις ημέρες του 2016…

 


Ο Χρίστος Λιάπης για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: «Οι νέοι επιστήμονες δεν θα ξεχάσουμε τις ημέρες της διακυβέρνησης του κ Τσίπρα…»


Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, με τις οποίες προανήγγειλε την επαναφορά κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, έρχονται στο μυαλό μου οι αγώνες και οι ημέρες του 2016. Αυτές οι ημέρες της μαζικής αντίστασης στη ληστρική φοροασφαλιστική επιδρομή εξόντωσης των νέων επιστημόνων. Οι ημέρες που οι νέοι επιστήμονες βγήκαμε στους δρόμους για να διαδηλώσουμε εναντίον όλων αυτών που αποτέλεσαν τις θλιβερές εκφάνσεις της κυβερνητικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα, ανάμεσα στα τόσα άλλα καταστροφικά, οι νέοι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουμε υποστεί (από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον καταστροφικό «νόμο Κατρούγκαλου» που ο κ. Τσίπρας αποκαλύφθηκε πως προετοιμάζει την επιστροφή του) τις χειρότερες δυνατές πιέσεις, και να έχουμε καταναγκαστεί στις χειρότερες δυνατές προοπτικές του brain drain. Στο ζοφερό αυτό τοπίο που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του -οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν το 3ο, δηλαδή το χειρότερο, μνημόνιο στη χώρα- είναι έτοιμοι, με ανευθυνότητα και απουσία προετοιμασίας να επαναλάβουν, διεκδικώντας την εξουσία, με ένα μη κοστολογημένο Πρόγραμμά, το οποίο -καθίσταται πλέον πρόδηλο πως- μόνον με νέα φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί να υλοποιηθεί, το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με υπευθυνότητα και κοστολογημένες λύσεις αντιπροτάσσει:
  • Λιγότερες εισφορές και μεγαλύτερο μισθό για όλους
  • Σταδιακή μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους
  • Σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργησή του έως το τέλος της τετραετίας του 2027

Xρίστος Χ. Λιάπης MDMSc,PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ
Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.