Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚHΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, που έχει έδρα την Καρδίτσα προχωρά στη δημιουργία Συμπεριληπτικής Χορωδίας με χορωδούς με και χωρίς αναπηρία όρασης, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος χορωδοί από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Νίκο Ευθυμιάδη, τ. Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και Πρόεδρο του Συλλόγου οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», που έχει έδρα τα Τρίκαλα.

Η συμπεριληπτική αυτή Χορωδία έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε σημαντικά δίκτυα Πολιτισμού και Χορωδιακής Πρακτικής μαζί με συνεργαζόμενους φορείς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας από την Θεσσαλία και την Ελλάδα σε συνεργασία με φορείς από την Ευρώπη, (την Vue d'Ensemble από Στρασβούργο, Γαλλία και τη Syri Blu από τα Τίρανα , Αλβανία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Visually Inclusive ChoirsVIC»), προσκαλεί Χορωδούς, βλέποντες και με προβλήματα όρασης, (όσοι ήδη τραγουδούν σε κάποια Xορωδία, ή όσοι σκοπεύουν να λάβουν για πρώτη  φορά  πιο ενεργό μέρος σε αυτό το μουσικό είδος) από όλη την Ελλάδα– να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε αυτό το πρόγραμμα.

Συνολικά θα επιλεγούν από το Νίκο Ευθυμιάδη, 6 τραγουδιστές, τρεις (3) βλέποντες και  τρεις (3) με προβλήματα όρασης, μετά από μια συνεδρία ακρόασης.

Στο πρόγραμμα VIC (Visually Inclusive Choirs) συμμετέχουν τρείς φορείς ο καθένας με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών δομών, που εμπλέκονται στον τομέα του χορωδιακού τραγουδιού.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργάζονται τόσο με βλέποντες Χορωδούς όσο και μη βλέποντες ή με προβλήματα όρασης Χορωδούς από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Γαλλία.  Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών τραγουδιού και διεύθυνσης σε άτομα με προβλήματα όρασης, ανταλλαγής χορωδιακών προγραμμάτων και επίσκεψης μεταξύ τους, συναυλιών και συμμετοχής σε χορωδιακά φεστιβάλ και εκδηλώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα συγκεντρώσει Χορωδούς με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης από διαφορετικές πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και γεωγραφικές καταβολές και με διαφορετικές οπτικές δυνατότητες.

Οι Χορωδοί που θα επιλεγούν από κάθε έναν από τους τρεις συμμετέχοντες φορείς θα ερμηνεύσουν τόσο το δικό τους χορωδιακό πρόγραμμα όσο και συνθέσεις που θα ερμηνευθούν από όλους τους Χορωδούς μαζί σε μια μεγάλη χορωδιακή ομάδα, ως κοινά τραγούδια.

Η πρώτη συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί στα Τίρανα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, η δεύτερη στο Στρασβούργο αρχές Οκτωβρίου και η τρίτη στην Καρδίτσα στις αρχές Δεκεμβρίου 2023.

Oι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι-ηλικίας έως 55 ετών-από τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, μπορούν να στείλουν αιτήσεις ή να απευθυνθούν τηλεφωνικά στις ακόλουθες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

nke@otenet.gr , nikosefthimiadis22@gmail.com  

Για πληροφοριακό υλικό και ενημερωτικά έντυπα μπορείτε να ενημερωθείτε (στα Αγγλικά, Αλβανικά, Γαλλικά και Ελληνικά) από τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

http://www.syriblu.com/

https://www.vue-densemble.com/

http://festivalofkarditsa.blogspot.com/ ή να απευθυνθείτε στην Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Καρδίτσα και στη διεύθυνση Κολοκοτρώνη 38  & Ύδρας, 43131 Καρδίτσα, τηλ: 2441075440,6944442532.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες/οι από την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και στα τηλέφωνα της Καρδίτσας: 2441075440, 2441021970 και στα e-mail : nke@otenet.gr, nikosefthimiadis22@gmail.com και στο κινητό του Προέδρου Νίκου Ευθυμιάδη : τηλ. 6944442532.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.