Τελευταίες Ειδήσεις

Η κυνηγετική οικογένεια βιώνει τη μεγαλύτερη απαξίωση και εξαπάτηση


Ζ΄Κ.Ο.Θ.

Για μια ακόμη φορά ερήμην των Κυνηγετικών Οργανώσεων ο καθ΄ύλην αρμόδιος Αν. υπουργός Εσωτερικών  κ. Πέτσας για το νόμο ‘’περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς’’ προέβει σε υπογραφή απόφασης , με την οποία καθαρίζονται οι λεπτομέρειες για την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς , αθετώντας όλες τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στο παρελθόν για μεταγενέστερη εφαρμογή του νόμου και για διόρθωση των άρθρων που κατακεραυνώνουν την κυνηγετική οικογένεια. Προφανώς και πρόκειται για μια προμελετημένη κίνηση μια μέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για να μην προκύψουν αντιδράσεις.

Ζητήσαμε επανειλημμένως την εξαίρεση των σκύλων μας από το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας  τα  ως σκύλους εργασίας , πράγμα το οποίο δε συνέβη …..Δεν είχαν όμως και τη στοιχειώδη γνώση να εξαιρέσουν από τη διαδικασία τις  καθαρόαιμες φυλές και ειδικότερα του ελληνικού και του κρητικού ιχνηλάτη. Απαξιώνοντας κάθε προσπάθεια ανάδειξής του.

Ο κυνηγετικός κόσμος αντιλαμβάνεται , ότι πρόκειται για ένα δυνατό χτύπημα κατά του κυνηγίου εξυπηρετώντας σκοπιμότητες και ιδεοληψίες των δήθεν φιλόζωων.

Εμείς οι κυνηγοί και τα σκυλιά μας έχουμε ταυτότητα.

Βιάστηκε ο κ. Πέτσας να μας βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπογράφοντας μια πρόχειρη απόφαση με πολλές ελλείψεις και ασάφειες μονό και μόνο για να κάνει το χατίρι κάποιων.

Η κυνηγετική οικογένεια βιώνει τη μεγαλύτερη απαξίωση και εξαπάτηση.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου υπήρξε καθολική αποδοκιμασία σε ποσοστό 80%, οι κυβερνώντες επέλεξαν να αγνοήσουν  παντελώς τις έντονες και αιτιολογημένες αντιδράσεις των επίσημων φορέων αλλά και όλων των απλών πολιτών και να ικανοποιήσουν τις εισηγήσεις της εμπαθούς απέναντι στο κυνήγι μειοψηφίας.   

Η Ομοσπονδία μας διοργάνωσε δύο συλλαλητήρια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν αρκετό όπως φάνηκε στη συνέχεια. Αρκετές όμως  ήταν και οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που λαμβάναμε όλοι μας , αλλά και εγώ ο ίδιος προσωπικά από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις που είχα όλο αυτό το διάστημα.

Και φτάνουμε πάλι στο σήμερα να δεχόμαστε πολιτικές υποσχέσεις για την έκδοση νέας  υπουργικής απόφασης , η οποία θα αναιρεί αυτή τις 20/4/23, παρατείνοντας το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου και τροποποιώντας σε δεύτερο χρόνο άρθρα του νόμου που αναιρούν κάθε έννοια της ισονομίας των Ελλήνων πολιτών και κατατάσσουν τους κυνηγούς σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 

Περιμένουμε ακόμη και την ύστατη στιγμή  οι πολιτικές υποσχέσεις να γίνουν πράξεις με την υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης από τον κ. Πέτσα, η οποία θα παρατείνει την εφαρμογή του νόμου έως το τέλος του 2025.

Καθώς η τροποποίηση των επίμαχων άρθρων και η μείωση του κόστους λήψης γενετικού υλικού δεν είναι δυνατή λόγω του ότι η Βουλή είναι κλειστή και απαιτείται τροποποίηση του νόμου.

Αναμένουμε και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του κ. Πέτσα γιατί κανείς δε μπορεί να εμπαίζει και να εξαπατά την κυνηγετική οικογένεια με δεσμεύσεις και υποσχέσεις που στο τέλος αναιρούνται.   

Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. συγκαλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 2 Μαΐου με σκοπό την ενημέρωση, την ψήφιση διαβήματος και το συντονισμό περαιτέρω δράσεων.

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι δε με φοβίζει κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός αρχηγός , το μόνο που με φοβίζει είναι η εσωστρέφεια της κυνηγετικής οικογένειας .

Καλώ για ακόμη μια φορά όλους τους συναδέλφους κυνηγούς πέρα από τις πικρίες και τις δυσαρέσκειες που μπορεί να έχουν -δικαιολογημένες ή μη- να συνταχθούν στον κοινό μας αγώνα, που μοναδικό σκοπό έχει την διεκδίκηση των κυνηγετικών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.