Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες σε κυβέρνηση συνεργασίας 

Στο 6,2% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, και είναι η πρώτη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, σε ερώτημα για το εάν πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% λέει «ναι», ενώ το 26% ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα και σε κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,2% καθώς συγκεντρώνει 31,6% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και 8,9% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη στο 3,2%, η Εθνική Δημιουργία με 1,1 ενώ άλλο κόμμα λέει το 4,1% των ερωτηθέντων. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,2%.


Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,2%.


Η αντίδραση των πολιτών στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας 

Στην ερώτηση για το αν απλή αναλογική αποτελεί για εσάς ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ναι λέει το 25%, όχι το 57% και δξ/δα το 18%.


Στο ερώτημα για αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσουν το 36% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% στον Αλέξη Τσίπρα και σε κανέναν από τους δυο το 32%.


 Όσο για το αν μετά τις εκλογές υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές το 62% ζητά νέες εκλογές και το 26% κυβέρνηση συνεργασίας ενώ το 12% δξ/δα.


Στο ερώτημα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 ή νέες εκλογές το 51% ζητά νέες εκλογές, το 37% συμφωνεί με μια κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δξ/δα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.