Τελευταίες Ειδήσεις

Αδειάζουν και πάλι τα ράφια των φαρμακείων - Σε έλλειψη 1.300 σκευάσματα


Τουλάχιστον 1.300 σκευάσματα, κυρίως αντιβιώσεις, κολλύρια και σιρόπια για τα παιδιά, έχουν εξαφανιστεί από την αγορά όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.

Όπως υποστηρίζουν, οι πραγματικές ελλείψεις σκευασμάτων είναι πολλαπλάσιες από αυτές τις οποίες έχει καταγράψει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και φτάνουν τα 1.300 σκευάσματα.


«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το Σάββατο εφημέρευα και δεν ξέρω σε πόσους ανθρώπους που ζητούσαν αντιβίωση δεν έδωσα γιατί δεν είχα. Και ήταν άνθρωποι που έψαχναν σε όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία», λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.


Αυτήν την στιγμή από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν:


– Αντιβιώσεις,


– Κολλύρια,


– Αντιτετανικοί οροί,


– Αντισταμινικά


– Σιρόπια για παιδιά,


– Αντιδιαβητικά ενέσιμα.


Χαμός με το Ozempic

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες διαβητικοί δεν μπορούν να βρουν πολύ γνωστό φάρμακο, αφού αυτό έχει εξαφανιστεί από την αγορά.


Η ιδιότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου να μειώνει δραστικά το σωματικό βάρος, έχει οδηγήσει σε φρενίτιδα, με πολίτες να το προμηθεύονται μόνο για να αδυνατίσουν, στερώντας έτσι από ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.


Παράλληλα, πολλά από ta σκευάσματα που λείπουν από την αγορά είναι εκείνα που έχουν ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή, με τις φαρμακοβιομηχανίες να προτιμούν να τα διαθέτουν σε χώρες όπου κοστίζουν ακριβότερα.


Την ίδια στιγμή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας, ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει για το μείζον ζήτημα της έλλειψης των φαρμάκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.