Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 


Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες  άνεργοι, νέες και νέοι

Οι Ομοσπονδίες  μας σε έκτακτες  συνεδριάσεις τους   αποφάσισαν  την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι μεγάλες συγκεντρώσεις  εργαζομένων και νεολαίας στα Τρίκαλα , στην Καλαμπάκα , σε δεκάδες πόλεις , στο  Σύνταγμα χθες , ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, φέρνει στην επιφάνεια τις καταγγελίες, τις παρεμβάσεις, τις απεργίες συνδικάτων στο κλάδο των μεταφορών, με τα οξυμμένα προβλήματα από την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας, τις ελλείψεις προσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Είναι σε γνώση όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των αρμόδιων υπουργείων, για τις συνθήκες και τους κινδύνους, που εγκυμονούσαν οι σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνονται τα κροκοδείλια δάκρυα των ανεύθυνων – υπευθύνων της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ έχει αρχίσει ήδη η γνωστή επιχείρηση συγκάλυψης αυτής της εγκληματικής πολιτικής, που έχει κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων , καθώς και η αναζήτηση των «εξιλαστήριων θυμάτων». Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Το «ποτέ ξανά», που όλοι λέμε,

για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το κέρδος σκοτώνει. Όσο η προστασία της ζωής θα λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας σε ιδιώτες υποβάθμισε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξαφάνισε την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που τις χρησιμοποιεί. Αυτές είναι οι συμφωνίες και οι «υποχρεώσεις» στα πλαίσια της ΕΕ.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Στον κλάδο των  Κατασκευών , των  Τροφίμων-Ποτών οι εργάτες και οι εργάτριες έχουμε την ίδια ανησυχία για το αν είμαστε ασφαλείς και αν θα γυρίσουμε σπίτια μας σώοι, καθώς μπαίνει στη ζυγαριά κόστους-οφέλους η υγεία και η ασφάλειά μας.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί να απαιτήσει δικαιοσύνη. Αυτή τη δικαιοσύνη, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών. Δεν μπορεί να την δώσουν οι επιτροπές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι γνώριζαν τις ελλείψεις στην ασφάλεια και τις θεωρούσαν θεμιτές στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Γνωρίζουμε καλά από την πείρα μας τι πόρισμα τους έχουν παραγγείλει οι ένοχοι να βγάλουν. Ούτε οι δικαστές οι οποίοι έβγαζαν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων που θέλανε να απεργήσουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν  θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από παντού η βρώμα του σάπιου, του ξεπερασμένου. Πάνω σε αυτό τον διαρκή αγώνα, θα καταφέρνουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.

            Την Τετάρτη 8 Μάρτη ,τιμάμε τη μέρα για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της εργαζόμενης γυναίκας με το βλέμμα στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα. Χαιρετίζουμε την ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία των στα  συλλαλητήρια, μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση. Με την παρουσία τους δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μη σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους που είναι οι επιχειρηματικοί ομίλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την δίψα τους για κέρδος θυσιάζοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ !

            Τιμάμε  την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και απευθυνόμαστε σε όλες τις εργαζόμενες που είναι αντιμέτωπες καθημερινά με την πολύμορφη βία, εγκλωβισμένες στα δεσμά μιας ζωής-λάστιχο και αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στο τσουνάμι της ακρίβειας και την ενεργειακής φτώχειας.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας να ζήσουν όπωςτους αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.

Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, στην προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με σταθερή εργασία και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.

Οι αγώνες εργατών και εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε κάθε σωματείο ,κάθε μαζικό φορέα του κινήματος , της νεολαίας , να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους σε κάθε εργασιακό χώρο,  καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα.

Να παραμερίσουν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες όπως του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που δεν κουνάνε ούτε το δακτυλάκι τους για την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων.Να μετατρέψουν την οργή τους για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της Hellenic train, σε ένα ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

11πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

 

Εργατικά  Σωματεία   Τρικάλων

 

 

 

● Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών 

 ● Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Τρικάλων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.