Τελευταίες Ειδήσεις

Συνελήφθη 17χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη


H ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υπόθεση  έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί που έχουν απασχολήσει τις Αρχές με προσαγωγές σε επεισόδια στο παρελθόν και είναι γνωστά άτομα στην πλατεία Εξαρχείων.



Ο ένας εξ αυτών, συνελήφθη. Είναι 17 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου και βάσει κάποιων αναφορών, φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό.


Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.


Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».


Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών οι δράστες της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη


Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στους δράστες της χθεσινής (10/3) επίθεσης εναντίον του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. 


Ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι μέλη αναρχικής ομάδας:


«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.