Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Τιμούμε τους εκτελεσθέντες στο Καυκάκι – Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωσή τους

Στιγμές γεμάτες συγκίνηση μα και μνήμες από το οικογενειακό παρελθόν για τον Θανάση Παιδή που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμής για τους 150 εκτελεσθέντες στη θέση «Καυκάκι»…

Πέρασαν 80 χρόνια, όμως κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει τη μαρτυρική θυσία των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα φασιστικά ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Το μνημείο θυμίζει το απαράγραπτο έγκλημα που συντελέστηκε τις μαύρες εκείνες ημέρες του πολέμου.

Ήταν τότε που το Δομένικο, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι πλήρωσαν βαρύτατο φόρο αίματος, σε μια πράξη ωμής βίας και αδιανόητης βαρβαρότητας.

Για τον Θανάση Παιδή η παρουσία του, κάθε χρόνο, στο Μνημόσυνο έχει και μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη σημασία, καθώς πρόγονός του εκτελέστηκε μαζί με τους συμπατριώτες, ποτίζοντας με το αίμα τους αυτά τα χώματα.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε την αιτία ώστε ο Θανάσης Παιδής να συμμετέχει από την πρώτη στιγμή - ως ιδρυτικό μέλος - στον Σύλλογο Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομένικου, καθιστώντας απαράγραπτους προσωπικούς στόχους την αναγνώριση της θυσίας, την δικαίωση των θυμάτων και την απόδοση των αποζημιώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Θανάσης Παιδής κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Ένωσης Θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε σε χώματα ιερά, ποτισμένα από το αίμα αθώων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική μανία των κατακτητών πριν ακριβώς από 80 χρόνια.

Συμμετέχουμε σ’ αυτό το μνημόσυνο, το οποίο αποτελεί παράλληλα και προσκλητήριο τιμής δηλώνοντας με τον πιο ισχυρό τρόπο πως δεν ξεχνάμε τους εκτελεσθέντες στο Καυκάκι.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε στη λήθη την μαρτυρική θυσία των 150 πατριωτών που βύθισαν στο πένθος το Δομένικο, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, η παρουσία μας έρχεται να καταστήσει, για μία ακόμη φορά, σαφές πως συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων με την έμπρακτη αναγνώριση της θυσίας τους που σημαίνει την απόδοση αποζημιώσεων.

Για όλους εμάς που χάσαμε μέλη των οικογενειών μας στον τόπο του μαρτυρίου αυτός ο αγώνας αποτελεί ιερό καθήκον και θα τον δώσουμε με πίστη και ανεξάντλητη δύναμη μέχρι τέλους» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.