Τελευταίες Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας: Να αποσυρθεί η αντισυνδικαλιστική ρύθμιση της κυβέρνησης, για τις απεργίες σε Περιφέρειες και Δήμους


Στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» περιλαμβάνεται στο άρθρο 29, προσθήκη στο Νόμο 1264/82, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που αναφέρει ότι :“Το Ελληνικό Δημόσιο νομιμοποιείται σε κάθε περίπτωση να προσφύγει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 22, και δια του Υπουργού που ασκεί τη σχετική εποπτεία, και όταν έχει εκχωρήσει τις σχετικές κρατικές 17 αρμοδιότητες σε Ο.Τ.Α. ή άλλα ν.π.δ.δ., ακόμη και με μεταφορά προς αυτούς των κατ΄ αντικείμενο αρμόδιων υπαλλήλων. “

Δηλαδή νομοθετεί την δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών να καταθέτει αγωγές σε βάρος απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων σε Περιφέρειες, Δήμους και ΝΠΔΔ αυτών, με στόχο να τις απαγορεύει μέσω της κήρυξής τους από τα δικαστήρια ως “παράνομες και καταχρηστικές”.

Η εκδικητική αυτή ρύθμιση έρχεται σε απάντηση της δικαστικής ήττας που είχαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, τόσο Πρωτόδικα, όσο και εφετειακά, απέναντι στην Απεργία-Αποχή που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες (ΠΟΕ ΟΤΑ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ) για τα προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης.

Πρόκειται περί νομοθέτησης σε βάρος συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε συνέχεια όλων των απεργοκτόνων νόμων (Χατζηδάκη/ΝΔ, Αχτσιόγλου/ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Αποτυπώνει τις προθέσεις για ουσιαστική απαγόρευση κάθε κινητοποίησης που αναδεικνύει προβλήματα και δημιουργεί πίεση για την επίλυσή τους. Γιατί δεν αρκεί οι Υπάλληλοι να είναι φτωχοί, πρέπει να είναι και υποταγμένοι και να μην αντιδρούν.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει την άμεση απόσυρση της αντισυνδικαλιστικής αυτής ρύθμισης. Οι εργαζόμενοι σε Περιφέρειες, Δήμους και στα ΝΠΔΔ, με το αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και νόμους.

23/2/2023

                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.