Τελευταίες Ειδήσεις

Αιτήματα και προτάσεις Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων - Αίτημα για συνάντηση


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο πληθυσμός της Ελλάδος ελαττώνεται καθημερινά. Ο αριθμός των οικογενειών ολοένα συρρικνώνεται, καθώς και ο αριθμός των νέων. Οι θάνατοι τα τελευταία 10 χρόνια υπερτερούν των γεννήσεων.330.000 θάνατοι περισσότεροι από γεννήσεις τα τελευταία 10 χρόνια. 65.000 μόνο για το 2022. Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ολοένα και περισσότερο διογκώνεται. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  μιλούν από μόνα τους.

Όμως δεν βλέπουμε και καμία ιδιαίτερη αντίδραση από την κυβέρνηση. Δεν βλέπουμε να ανησυχεί κανείς, αλλά πρωτίστως δεν βλέπουμε να παίρνετε και καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εάν δεν λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα οι ελπίδες για να έρθει ανάπτυξη σ αυτήν την χώρα είναι μηδαμινές. Θα υπάρξουν προβλήματα στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Καμία χώρα δεν μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά εφόσον δεν υπάρχουν νέοι. Και οι νέοι έρχονται όταν υπάρχουν παιδιά, όταν υπάρχουν οικογένειες όταν υπάρχουν γεννήσεις.

Μελέτες από μεγάλα ευρωπαϊκά ινστιτούτα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η δημογραφική κατάρρευση σ ένα κράτος, είναι η πλειοψηφία των οικογενειών του κράτους να αποκτήσουν τρία παιδιά. Γι΄αυτό λοιπόν σας ζητούμε επίμονα τον χαρακτηρισμό των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνες δια βίου.

Έχουμε προτάσεις, έχουμε λύσεις για το δημογραφικό πρόβλημα. Και είναι λύσεις υλοποιήσιμες, χωρίς μεγάλο κόστος. Άλλωστε ποιος νοήμων πολιτικός θα μετρούσε το κόστος προκειμένου να σώσει την χώρα του απ' την δημογραφική κατάρρευση;

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

            Ζητούμε μια γενναία δημογραφική πολιτική από το πρώτο κιόλας παιδί. Που θα σταματήσει την κατηφόρα.

Ζητούμε άμεσα:

-Τον χαρακτηρισμό των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνες δια βίου.

-Αύξηση του επιδόματος κάθε παιδιού στα 100 ευρώ.

-Κάθε μητέρα με τρία τέκνα και άνω, η οποία κατά επιλογήν δεν θα εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της, να λαμβάνει ταμείο ανεργίας μέχρι να κλείσει το παιδί της τα 6 έτη.

-ΕΡΓΑΣΙΑ: Επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας για γονείς με τρία τέκνα και άνω.

Κίνητρα φορολογικά και ασφαλιστικά σε εργοδότες, για την πρόσληψη μητέρων με τρία τέκνα και άνω.

-ΣΤΕΓΑΣΗ: Διπλασιασμός του επιδόματος στέγασης για όλους τους γονείς, και αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω.

-ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Άτοκη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, μπαταρίας και αντλίας θερμότητας στα σπίτια των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω

-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών στο νόμο για το μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

 

Οι προτάσεις αυτές δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθούν. Τα χρήματα υπάρχουν. Απλά χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Εδω και 20 και πλέον χρόνια φωνάζουμε για το δημογραφικό πρόβλημα και προτείνουμε λύσεις. Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις μας ακούν, κατανοούν το πρόβλημα, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Τα χρόνια περνούν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, το δημογραφικό πρόβλημα παραμένει, και η Ελλάδα μειώνεται.

Οι λύσεις του τύπου # θα εισάγουμε λαθρομετανάστες# είναι παλιά και αποτυχημένη. Καμία χώρα δεν έλυσε το δημογραφικό της πρόβλημα εισάγοντας λαθρομετανάστες.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Ήρθε η ώρα να πάρετε αποφάσεις εάν αγαπάτε την Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα να λύσετε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Και μην ξεχνάτε ότι  η λύση του δημογραφικού προβλήματος περνά μέσα από την Τρίτεκνη οικογένεια.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε από κοινού λύσεις.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Συνημμένα:

-1. ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΩΝ (ΠΟΤ)

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ  «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 1910/1944».

-2.ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

 

Με εκτίμηση,

                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.