Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Υπό ένταξη έργα έγγειων βελτιώσεων στον Νομό Τρικάλων με δαπάνη πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ


Στον προσωρινό πίνακα των υπό ένταξη έργων της Δράσης 4.3.1. «Υποδομές Έγγειων Βελτιώσεων» του Προγράμματος αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ο οποίος αναρτήθηκε την 23η Φεβρουαρίου του 2023, βρίσκονται έργα για τον Νομό Τρικάλων, η υλοποίηση των οποίων θα έχει ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα σε σχέση με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή μας και σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα τελικά της πρωτογενούς μας παραγωγής, αναφέρει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας,

 

 

Συγκεκριμένα για τον Νομό Τρικάλων περιλαμβάνονται συνολικά τα εξής έργα:

 

·         Βελτίωση του Αρδευτικού Δικτύου του Δήμου Μετεώρων, με συνολική δαπάνη: 1.380.000 ευρώ.

 

·         Παρεμβάσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής και Λειτουργικής Αποδοτικότητας Υφιστάμενων Αρδευτικών Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων, με Αναβάθμιση των Η/Μ Εγκαταστάσεων και Εφαρμογή Συστήματος Τηλεδιαχείρισης, με δαπάνη: 1.684.540 ευρώ.

 

·         Βελτίωση Υφιστάμενης Υποδομής Έγγειων Βελτιώσεων με Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεδιαχείρισης – Τηλεμέτρησης για την Αύξηση Ενεργειακής Απόδοσης στον Δήμο Φαρκαδόνας, με δαπάνη: 2.188.848 ευρώ.

 

·         Εκσυγχρονισμός Δικτύων Άρδευσης στην ΤΚ. Βασιλικής της ΠΕ Τρικάλων, με δαπάνη: 2.100.000 ευρώ.

 

·         Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος Εκμετάλλευσης του ΤΟΕΒ Γόμφων, με δαπάνη: 806.000 ευρώ.

 

Ο Θανάσης Λιούτας, τόσο κατά τις συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, όσο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα, πάντοτε τονίζει τη μέγιστη σημασία των εγγειοβελτιωτικών έργων, και γενικότερα την ορθή και αναπτυξιακή πολιτική γύρω από τους υδάτινους πόρους της περιοχής μας. «Η κάλυψη των αρδευτικών αναγκών για τις καλλιέργειές μας, η ποιότητα των αρδευτικών νερών, η αύξηση της ποιότητας των καλλιεργειών των παραγωγών μας και τελικά η ανταγωνιστικότητα της τοπικής μας γεωργίας και κτηνοτροφίας, είναι ξεκάθαρα ζητούμενα, αλληλένδετα μεταξύ τους και βασικοί μας στόχοι πάντοτε. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα βοηθούν τους παραγωγούς μας στην πράξη, αλλά και το περιβάλλον μέσα στις κρίσιμες συνέπειες που φέρνει η Κλιματική Κρίση», υπογραμμίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.