Τελευταίες Ειδήσεις

"ΜΝΗΜΕΣ 40 ΧΡΟνων"-« Πρόγραμμα UniquAll του Δημήτρη Παπανικολάου»


Η χθεσινή παρουσία του διεθνή μπασκετμπολίστα στην πόλη μας, όπου στην αίθουσα « Νίτσα Λιάπη» αναφέρθηκε στο θέμα του αυτισμού ,παρουσία πυκνού ακροατηρίου, ξύπνησε μνήμες της δεκαετίας του 1980 ,οπότε ένας πάλι επώνυμος από τον χώρο του θεάτρου,ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, πήρε την θαραλλέα πρωτοβουλία ν’αναδείξει στην ελληνική κοινωνία,που σημειωτέον τότε οι ιδιαιτερότητες στιγματίζονταν με τον πλέον επώδυνο τρόπο,  προφανώς συγκλονισμένος από την δική του καθημερινότητα που βίωνε με τον ένα του γιό τον Άλκη ( βαριά αυτιστικός) ,και να μετατρέψει το οικογενειακό του δράμα σε θεατρικό έργο και μετέπειτα σε κινηματογραφική ταινία με τίτλο « Η ζωή με τον Άλκη». Ο εν ζωή σήμερα καταξιωμένος  σκηνοθέτης ,έκανε τότε έναν απίστευτο προσωπικό αγώνα -κατάθεση ψυχής θα έλεγα- για τα αυτιστικά παιδιά,προσφέροντας πολλά για ένα καλύτερο αύριο

Χθες η παρέμβαση του καταξιωμένου αθλητικού παράγοντα ,ανέδειξε με γενναιότητα ,αμεσότητα και θάρρος το ίδιο πρόβλημα,το οποίο βιώνουν καθημερινά (εν κρυπτώ ),με απίστευτη υπομονή και γενναιότητα χιλιάδες οικογένειες στην πατρίδα μας,στους κόλπους των οποίων μεγαλώνουν αυτιστικά παιδιά ,έχοντας στο πλευρό του και την κόρη του Άρια ,ανήκουσα στο φάσμα του αυτισμού,ένα υπέροχο ομολογουμένως κορίτσι ,που η ίδια ζήτησε από τον πατέρα της να το δημοσιοποιήσει για να την σέβονται περισσότερο ,εστιάζοντας την αναφορά του σε 3 άξονες: 1. Στην αποτροπή του bullying, 2. Στην ενημέρωση- εκπ/ση των γονέων ,ώστε ν’αποδεχτούν το γεγονός και στη συνέχεια να ενημερώσουν και το παιδί και 3. Στην ανάγκη να βγουν τα παιδιά στην κοινωνία με αυτοπεποίθηση,γιατί δεν έχουν ούτε να φοβηθούν αλλά και ούτε να ντραπούν από τίποτα.

Εμπνευστής λοιπόν ενός προγράμματος  UniquAll- με αθλητικό και εκπ/κό περιεχόμενο- με αρωγούς τους παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστες Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούμπο,οι οποίοι του παρέχουν την αναγκαία δύναμη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσει τον αγώνα,προχωράει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος με στόχο την εξέλιξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

Από την πλευρά μου εγώ ,ως εκπ/κός δράττομαι της ευκαιρίας ν’αναδείξω την ανάγκη στον χώρο της εκπ/σης να γίνουν πολύ περισσότερα  πράγματα,μεσ’από την παράλληλη στήριξη και την αποτροπή του  buylling).

Nα μπουν οι βάσεις της σωστής ενημέρωσης αφ’ενός και η ίδια η πολιτεία να προβεί σε διαρκή καμπάνια προς την κοινωνία να μην προβαίνει σε αποκλεισμούς,είναι νομίζω η κατάλληλη ώρα το Υπουργείο Παιδείας ,αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς(Υπουργείο Υγείας,Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ,Κοινωνικών Υπηρεσιών κλπ) να πάρουν επισήμως όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να σπάσουν άπαξ δια παντός οι διαχωριστικές γραμμές,αντιμετωπίζοντας ισότιμα τους ανθρώπους με διαφορετικότητα.

Ας το ελπίσουμε.

                                             ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ  ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.