Τελευταίες Ειδήσεις

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή


Η βελγική δικαιοσύνη δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Τη συνέχιση της κράτησης της Εύας Καϊλή, στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, αποφάσισαν οι βελγικές αρχές.


Η κ. Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Σημειώνεται ότι θα έχει εκ νέου το δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερη σε ένα μήνα.


Η απόφαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Καϊλή μπήκε στο δικαστήριο φορώντας χειροπέδες και τις έβγαλαν όταν ξεκίνησε η ακρόαση. Μίλησε δέκα λεπτά, είπε πως είναι αθώα και επέμεινε οτι θέλει να είναι με το παιδί της. Βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές, πλήρως απομονωμένη από τους υπόλοιπους κρατούμενους καθώς το κύριο μέλημα των βελγικών αρχών είναι να μην μιλήσει σε κανέναν.


Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.


 Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».


Όπως είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν θ’ ασκήσει έφεση στην απόφαση των Βέλγων δικαστών.


Ο ίδιος επέμεινε στην καταγγελία του ότι η Εύα Καϊλή υπέστη βασανιστήρια στο κελί της αστυνομίας, όπου την ανάγκασαν να παραμείνει μετά τη συμπληρωματική της κατάθεση, στις 11 Ιανουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.