Τελευταίες Ειδήσεις

H Le Monde τοποθετεί τα Μετέωρα στο top 20 των παγκόσμιων προορισμών για το 2023


Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023, περιλαμβάνονται τα Μετέωρα, σύμφωνα με μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».


Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.


Στο αφιέρωμα για τα Μετέωρα, η «Le Monde» περιγράφει χαρακτηριστικά: «Τα Μετέωρα εμφανίζονται στο τέλος του δρόμου, λίγο πριν από την Καλαμπάκα. Όσο πιο κοντά τα πλησιάζουμε τόσο περισσότερο… πολλαπλασιάζονται. Αυτοί είναι οι βράχοι. Κινηματογραφικοί βράχοι, στη μέση του πουθενά, φωτισμένοι από τα φώτα νέον μιας πινακίδας ξενοδοχείου που καλωσορίζει τους πελάτες του. Μοιάζει σαν ταινία του Βιμ Βέντερς. Απλώς, λείπει η μουσική του Ρέι Κούντερ».


Και συνεχίζει: «Στην κορυφή αυτών των βράχων θα βρείτε μοναστήρια. Τα Μετέωρα αποκαλύπτονται και εξημερώνονται, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφιερώσετε χρόνο. Αυτή η “πολυτέλεια” συνιστάται ακόμη και αν κάποιος επιθυμεί να κατανοήσει την εναέρια και ουράνια μαγεία τους. Ένα τοπίο που γεννήθηκε από τα νερά, πριν από 200 με 300 εκατομμύρια χρόνια, όταν η θάλασσα κάλυπτε τη μεγάλη θεσσαλική πεδιάδα. Η θάλασσα έχει εξαφανιστεί και η διάβρωση στη διάρκεια χιλιετιών έχει σμιλέψει αυτούς τους κατακόρυφους ασβεστολιθικούς γίγαντες, πιο εύστοχα αποκαλούμενους ”πουντινγκόλιθους”. Μια υπέρθεση στρωμάτων που αγναντεύουμε από μακριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.