Τελευταίες Ειδήσεις

Το σπήλαιο του Πλάτωνα σήμερα


Του Γιώργου Βαίου 

Ο Πλάτωνας προσπαθεί να εξηγήσει πώς ο άνθρωπος φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα της γνώσης όσο πιο κοντά φτάνει στην αλήθεια και την πραγματικότητα. 

Οι απαίδευτοι άνθρωποι, που ζουν μέσα στο σκοτάδι της αμάθειας και της πλάνης, θεωρούν ότι οι σκιές είναι η πραγματικότητα. Είναι οι απαίδευτοι πολίτες, χωρίς κρίση, άβουλοι, που παρασύρονται από φιλόδοξους δημαγωγούς, λαϊκιστές πολιτικούς, που κυβερνούν οδηγώντας το πλήθος σε λανθασμένες αποφάσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Ο άνθρωπος είναι ιδέες που τον καθιστούν σκεπτόμενο πολίτη, ικανό να αντιστέκεται, ιδέες που παράγουν κριτική σκέψη, η οποία τον βοηθά τελικά να μη χειραγωγείται.

Υπάρχουν οι άνθρωποι σήμερα που μπορούν να δουν το φως και την έξοδο. Έχουν όμως να επιλέξουν για το αν θα οδηγήσουν τους συνανθρώπους τους στην αφύπνιση, ή θα χρησιμοποιούσουν την αδυναμία τους για να τους εκμεταλλευτούν και να γίνουν ισχυροί ή δεν θα κάνουν τίποτα απολύτως.  

Αν λοιπόν είστε μέσα στη σπηλιά σκεφτείτε σοβαρά αν θέλετε να βγείτε έξω, η επιστροφή και πάλι εκεί είναι αδύνατη. Ή μήπως όχι!!!

Παρακολουθήστε την παρακάτω μικρή ταινία.

https://youtu.be/5oQ_zhTEVzE

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.