Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Μπόλεκ ο Λόλεκ και ο Σπουδαρχίδης


Του Γιώργου Βαίου 

Αγαπητοί αναγνώστες, η σημερινή ιστοριούλα έχει κεντρικούς ήρωες, τον Μπόλεκ και τον Λόλεκ. Φυσικά τα δυο πρόσωπα δεν έχουν καμιά σχέση με τους δυο μικρούς φίλους  Μπόλεκ και Λόλεκ της γνωστής Πολωνικής ταινίας κινουμένων σχεδίων που προβάλλουν ιδέες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, τα ταξίδια, ο αθλητισμός,  με δόσεις περιπέτειας και χιούμορ, απλά έτσι αποκαλούν τους δυο παρακάτω τύπους, χαμηλόφωνα, οι συμπολίτες τους.


Σε ένα καφέ της πόλης λοιπόν, οι δυο «ομοϊδεάτες» που δεν έχουν φίλους, τα λένε μεταξύ τους και σχεδιάζουν για άλλη μια φορά χωρίς τον «ξενοδόχο».

Μπόλεκ-Από Δευτέρα θα πρέπει να βάλουμε μπρος το σχέδιο με τον Σπουδαρχίδη και να καταλάβουν όλοι ποιος κάνει κουμάντο σε τούτο τον τόπο.
Λόλεκ-Εντάξει ναι, αλλά όμως...
Μπόλεκ-Τι αλλά, άρχισες πάλι τα αλλά.
Λόλεκ-Φοβάμαι Λόλεκ ότι μας έχουν καταλάβει και δεν μας πιστεύει κανένας.
Μπόλεκ-Γιατί το λες αυτό;
Λόλεκ-Χτες στο δρόμο μια παρέα με κοίταζε και μιλούσε για τον Μελισσανίδη.
Μπόλεκ-Ε και τι σχέση έχει αυτό;
Λόλεκ-Αυτός δεν έκανε την τριπλή πιρουέτα;
Μπόλεκ-Ε ναι και;
Λόλεκ-Καλά τι δεν καταλαβαίνεις τώρα; Για 'μενα μιλούσαν.
Μπόλεκ-Τι σε νοιάζει, εμείς τη δουλειά μας.
Όπως σου 'λεγα, ο Σπουδαρχίδης μας βολεύει, γιατί, νομίζει ότι τα ξέρει όλα, αλλά μας ακούει όταν του λέμε τι πρέπει να κάνει.
Λόλεκ-Εγώ λέω για λίγο καιρό να κάνουμε την πάπια γιατί έχουμε και εθνικές εκλογές και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Οδεύουμε μέσα σε σκοτεινό τούνελ.
Μπόλεκ-Εγώ πάλι βλέπω στην άκρη του τούνελ που βρισκόμαστε να υπάρχει φως.

Κάπου εκεί δεν άντεξε ο μπάρμα Κώστας από το διπλανό τραπέζι και τους λέει:
Δεν θέλω να σας πω καμιά βαριά κουβέντα για τον Σπουδαρχίδη σας, αλλά το φως στην άκρη του τούνελ είναι από το τρένο που 'ρχεται με φόρα και βλέπω να σας πατάει....

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Υγεία, ευτυχία, ελπίδα, ειρήνη, αγάπη. Ας γίνουν οι ευχές όλων…πραγματικότητα.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.