Τελευταίες Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν απάτες στο Δήμο Μετεώρων


Από το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων εξιχνιάστηκαν -4- απάτες, -3- τετελεσμένες και -1- απόπειρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού του, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022, οι δράστες, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπραξαν -4- απάτες, -3- τετελεσμένες και -1- απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, ανδρών και γυναικών, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Μετεώρων, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.930- ευρώ, καθώς και κοσμήματα και συγκεκριμένα -2- χρυσές βέρες και -5- δαχτυλίδια, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο.

 

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τους δράστες, ο ταυτοποιημένος δράστης εισερχόταν σε όλες τις περιπτώσεις στις οικίες των ηλικιωμένων, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ, και προφασιζόμενος βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση με επακόλουθο κίνδυνο φωτιάς, έπειθε τους παθόντες να τοποθετούν τυχόν χρήματα ή χρυσαφικά που φύλασσαν στις οικίες τους σε μαξιλαροθήκες, τις οποίες τοποθετούσαν σε εξωτερικό σημείο.

 

Στη συνέχεια, ο δράστης, αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες, χωρίς να γίνεται αντιληπτός και επιβιβαζόταν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφευγαν.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.