Τελευταίες Ειδήσεις

Το εργοστάσιο της Μινέρβα διεκδικεί η τοπική ΟΜΗΡΟΣ


Μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του εργοστασίου της Μινέρβα στην περιοχή του Επισκοπικού Ιωαννίνων, το οποίο δραστηριοποιείται στην παραγωγή φέτας, είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδαςtyrokomos.gr, η επιχείρηση των Τρικάλων είναι μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του εργοστασίου που έχει θέσει προς πώληση η Μινέρβα Ελαιουργική, με σύμβουλο της διαδικασίας την Alpha Bank.


Το συγκεκριμένο εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 1991 από τέσσερις τυροκομικές μονάδες που ίδρυσαν την Κοινοπρακτική Τυροκομικών Μονάδων Ιωαννίνων υπό την επωνυμία Πίνδος ΑΕΒΕ. Στη συνέχεια η οικογένεια Φιλίππου (ΦΑΓΕ) ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Πίνδος ΑΒΕΕ, ενώ το εργοστάσιο απέκτησε και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Το 2003 η Πίνδος ΑΒΕΕ απορροφήθηκε από τη ΦΑΓΕ, με την γνωστή γαλακτοβιομηχανία να ποντάρει αρκετά στην παραγωγή φέτας. Ωστόσο τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που θα περίμενε η οικογένεια Φιλίππου και το 2008 η Μινέρβα απέκτησε με τη σειρά της το εργοστάσιο από τη ΦΑΓΕ από το οποίο σήμερα παράγεται η φέτα «Χωριό».


Σημειώνεται ότι η Όμηρος με βάση τα τελευταία οικονομικά της στοιχεία για τη χρήση του 2021 είχε αυξημένο τζίρο από τα 35,1 εκατομμύρια ευρώ του 2020, στα 36,79 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του 2021 η γαλακτοβιομηχανία έκανε και βήμα στην παραγωγή κίτρινων τυριών, επενδύοντας 16 εκατ. ευρώ – συνολική επένδυση 21 εκατ. ευρώ στην τριετία έως και το 2023 – για τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη βαρύτητα είχε δοθεί στα λευκά τυριά.


Υπενθυμίζεται ότι μόλις το περασμένο Φθινόπωρο, η εταιρεία Όμηρος ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων υποσταθμών στη Λειβαδιά και στην Τρίπολη οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στο ευρύ δίκτυο των υποσταθμών της, όπως Ξάνθης, Αγρινίου, Νάξου και Μυλοπόταμου Κρήτης. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Όμηρος πραγματοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 20 εκ ευρώ, με το 2ο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, 8,500 τ.μ να ξεκινάει την παραγωγή νέων προϊόντων για την εταιρεία όπως το ψητό τυρί “Grill the Greek” το οποίο έχει ήδη βραβευτεί στα International Taste Awards, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας που αύξησαν το µόνιµο προσωπικό της εταιρείας κατά 35%. Επίσης έχει προγραμματιστεί επέκταση και αναβάθμιση του πρώτου εργοστασίου στα Τρίκαλα η οποία ξεκινάει στο τέλος του έτους.


Η εταιρεία επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος. Η άριστη συνεργασία της µε πάνω από 2500 Έλληνες κτηνοτρόφους την καθιστούν έναν από τους µεγαλύτερους εισκοµιστές ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα καθώς η εισκόµιση είναι περίπου 40.000 τόνοι ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.