Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»



Ένα πρωτότυπο δρώμενο με ιδιαίτερη κοινωνική απήχηση, πραγματοποίησε σήμερα (Πέμπτη 5/1/2023) το πρωί στο Μουζάκι, ο Αρχαιολογικός Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Γόμφοι».

Ειδικότερα, στον ξύλινο οικίσκο που στήθηκε από το Δήμο Μουζακίου στον περιβάλλοντα χώρο της δημοτικής αγοράς της πόλης (απέναντι από το τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας), μέλη του Συλλόγου μοίρασαν στον κόσμο παραδοσιακή φασολάδα και κρασί, υπό τους ήχους τοπικής δημοτικής μουσικής και τραγουδιών.

Η όμορφη εκδήλωση οργανώθηκε ενόψει και της αυριανής μεγάλης Γιορτής των Θεοφανίων με πρωτοβουλία του πολύ δραστήριου τοπικού Συλλόγου, σε συνεργασία με το Δήμο και το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα). Έτσι, ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο κύκλος των πολλών, δημοφιλών εορταστικών και πολιτιστικών δράσεων που έγιναν στην περιοχή όλη τη χρονική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη στήριξη της Δημοτικής Διοίκησης και πρωταγωνιστές τοπικούς Συλλόγους και φορείς.

Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ήταν μεγάλη γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές. Το παρών έδωσαν βέβαια ανταλλάσσοντας ευχές και χρόνια πολλά με τα στελέχη του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους δημότες, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αποστολία Αγγελάκη, Γιώργος Παπακώστας, Γιώργος Φούντας, η επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού κ. Ολυμπία Διαμαντοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Πούπης, Σωκράτης Κωτίνας.

Τον συντονισμό και την επιμέλεια της επιτυχημένης εκδήλωσης είχαν από κοινού η Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Γόμφοι» κ. Βάσω Φύλλου, η Γραμματέας κ. Περσεφόνη Πολυμέρου με την Ταμία κ. Βούλα Τρίχα και το μέλος κ. Λιάνα Βλάχου.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.