Τελευταίες Ειδήσεις

Στην εκδήλωση-απολογισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο Λευτέρης Αβραμόπουλος


Στο Ζάππειο παραβρέθηκε σήμερα ο Διοικητής της Δομής Μεταναστών Βέροιας, Λευτέρης Αβραμόπουλος, για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.


Ο κ. Αβραμόπουλος έγραψε σχετικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:


Σήμερα στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των τριών χρόνων λειτουργίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον ίδιο τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Όπως ο ίδιος ο υπουργός είπε “μετατρέψαμε το άλγος του μεταναστευτικού σε παράσημο εθνικής ευθύνης και δημιουργικότητας”. Δουλεύοντας σκληρά και συντονισμένα, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που εξ αρχής χαράξαμε καταφέραμε σήμερα να αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με κανόνες και κριτήρια, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Αντιμετωπίσαμε σθεναρά τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και παράνομης μετανάστευσης, ακόμη και υβριδικές επιθέσεις στον Έβρο και στα νησιά μας και ανταποκριθήκαμε πλήρως.


Οφείλω να σημειώσω για άλλη μια φορά ότι νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω σε μια συνολική προσπάθεια, σε ένα υπουργείο με ταχύτατες κινήσεις οργάνωσης, έτοιμο και πρόθυμο ανά πάσα στιγμή να συμβάλει στην τεχνολογική αναβάθμιση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των δομών.


Πλέον προχωράμε βάσει του σχεδίου του υπουργού για ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε εργατικό δυναμικό, ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό υψηλής ειδίκευσης, όπως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Προχωράμε με σεβασμό στον άνθρωπο και στις αξίες του…



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.