Τελευταίες Ειδήσεις

Πανελλήνιο επιστημονικό εργαστήριο στα Τρίκαλα


Αφορά την ασφαλή λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή με διακεκριμένους ομιλητές

Χρ. Μιχαλάκης: Σημαντικός ο επιστημονικός ρόλος του ΓΝΤ

 

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στα Τρίκαλα, το πρώτο σε πανελλήνιο επίπεδο Επιστημονικό Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής.

Το εργαστήριο διοργανώνεται από την Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Λάρισας και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και γραμματεία διοργάνωσης την Alpha Marketing.

Το ολοήμερο επιστημονικό φροντιστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, απευθύνεται σε ειδικευόμενους και ειδικούς Γενικούς Χειρουργούς, με στόχο την αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το πλαίσιο ασφάλειας για την επέμβαση της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, καθώς η συστηματική εφαρμογή του προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τον ασθενή και τον χειρούργο και περιορίζει τις βαριές επιπλοκές της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ομιλητές και συντονιστές του προγράμματος προέρχονται από Πανεπιστημιακές Κλινικές καθώς και Κλινικές του ΕΣΥ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ανάμεσα τους είναι και ο υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ, καθηγητής χειρουργικής, Δημήτρης Στεφανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μία πρωτοτυπία, ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς εκλείπουν ακόμη οι συντονισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημειώνει πως «στηρίζουμε ενεργά την ιατρική κοινότητα και υλοποιούμε έργα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα μία τόσο σημαντική επιστημονική εκπαιδευτική δράση, που στόχο έχει την ενημέρωση του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στη συγκεκριμένη επέμβαση, με σημαντικό θετικό αντίκτυπο σε ιατρούς και τους ασθενείς. Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αναδεικνύει τον σημαντικό επιστημονικό του ρόλο, με την διοργάνωση της Χειρουργικής Κλινικής να αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα αυτής της προσπάθειας, η οποία φέρνει τα Τρίκαλα στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.