Τελευταίες Ειδήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΛΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ REUTERS




Μία νέα διάκριση περίμενε τον Τρικαλινό φωτογράφο Γιάννη Φλούλη στο τέλος της χρονιάς, καθώς μία από τις φωτογραφίες του επιλέχθηκε από το Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ως μία από τις σημαντικότερες της χρονιάς, σε δύο μάλιστα κατηγορίες.

Η φωτογραφία απεικονίζει την καταστροφή που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ελπίς» σε ιχθυοτροφείο του Δρεπάνου, τον Ιανουάριο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που στο νερό έφτασαν ως και 0°C, οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ψάρια, τσιπούρες και λευκές τσιπούρες. Η ποσότητα των νεκρών ψαριών έφτασε τους 50 τόνους!

Η είδηση καλύφθηκε για το Reuters από τους Τρικαλινούς φωτογράφους Γιάννη και Θάνο Φλούλη. Φωτογραφία τους επιλέχθηκε στις κορυφαίες της εβδομάδας εκείνης, βάσει της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρακτορείου.

Τώρα, στην ετήσια πλέον ανασκόπηση, η φωτογραφία του Γιάννη Φλούλη, ξεχωρίζει στις κατηγορίες Περιβάλλον και Aerial και βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες της χρονιάς.

Είναι η δεύτερη χρονιά που φωτογραφία του κ. Φλούλη επιλέγεται από το Reuters ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς. Το 2020, φωτογραφίες του από το πέρασμα του «ΙΑΝΟΥ» στη Θεσσαλία ξεχώρισαν και αναδημοσιεύτηκαν από πολλά μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Η διάκριση κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το 2022 για τον Τρικαλινό δημιουργό, αφού πριν λίγο καιρό το ντοκιμαντέρ του «Νομάδες» απέσπασε τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ DocFest.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kbax2cCthlM&ab_channel=Reuters


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.