Τελευταίες Ειδήσεις

Βγήκαν στους δρόμους οι Τρικαλινοί αγρότες


Στους δρόμους των Τρικάλων βγήκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες το πρωί του Σαββάτου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βροντοφωνάξουν τα αιτήματά τους στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Τα κυριότερα αιτήματά τους είναι αυξήσεις σε μισθούς και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Με τις τιμές του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη άλλος δρόμος δεν υπάρχει πέρα από τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων η Άνοιξη Λάμπρος Τσέκας.

Από την πλευρά της, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Βάσω Μπακάση τόνισε ότι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν τα σωματεία είναι συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις, σταθερή δουλειά και επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης. Επίσης διεκδικούν την γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.