Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης:Από Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών για τρόφιμα


Ένα είδος «food pass» α λα το «fuel pass», δηλαδή την κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών για τρόφιμα, είναι το μέτρο – «έκπληξη» που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέχισης της στήριξης της κοινωνίας κόντρα στην ενεργειακή κρίση και στην ακρίβεια, οι οποίες ροκανίζουν τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών.


Συγκεκριμένα, ανακοινώνοντας μια νέα πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή κλιμακώνεται με βάση την ανάγκη κάθε οικογένειας. Απαντά στην συγκυρία γιατί θωρακίζει το πρώτο σημείο που χτυπά η ακρίβεια της κατανάλωσης για βασικά αγαθά και δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη, επιστρέφοντας την υπεραπόδοση της οικονομίας και τα αυξημένα κέρδη επιχειρήσεων. Θα προκύψει από την φορολόγηση των διυλιστηρίων.


Πιο αναλυτικά, λοιπόν, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων. Αφορά και φούρνους, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Θα είναι όπως το fuel pass και θα απλωθεί μέχρι εισοδήματα 24.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι, ποσό προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Το μηνιαίο όριο αγορών θα είναι 220 ευρώ, με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.