Τελευταίες Ειδήσεις

Θρίλερ με την κράτηση της Εύας Καϊλή – Σήμερα οι ανακοινώσεις για το σκάνδαλο χρηματισμού


 Το σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Εύα Καϊλή να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Η ευρωβουλευτής που κατηγορείται για χρηματισμό και δωροληψία από το Κατάρ δεν είναι η πρώτη και, πιθανότατα, ούτε η τελευταία που εμπλέκεται σε σκάνδαλα.


Αρχικά, η Εύα Καϊλή αλλά και οι άλλοι τέσσερις που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, κρατούνται και σήμερα θα γίνει γνωστό το εάν έχουν συλληφθεί ή όχι. Οι βελγικές δικαστικές αρχές, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνουν, αν θα κάνουν συνέντευξη τύπου ή αν θα βγάλουν ανακοίνωση σήμερα στη 1 και για το εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.


Έως τώρα και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς, πέντε άτομα συμπεριλαμβανομένης της κ. Καϊλή και προέρχονται όλοι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε είναι πρώην ή νυν ευρωβουλευτές.


Το «βάρος» για την Εύα Καϊλή βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σύμφωνα με τα βελγικά δημοσιεύματα, τα εν λόγω άτομα χρηματίστηκαν από τις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να επηρεάσουν ψηφίσματα εντός του Ευρωκοινοβουλίου, κυρίως στα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ.


Σημειώνεται πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με το Κατάρ, και υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για 6.500 νεκρούς εργάτες για την προετοιμασία του Μουντιάλ στο Κατάρ, κάτι το οπποίο οι συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές που εμπλέκονται  στην υπόθεση, αρνήθηκαν. Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή σε δημόσια τοποθέτησή της στην Ευρωβουλή είχε πει πως το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.


Όσον αφορά στην ασυλία της ευρωβουλευτού ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία. Πρώτον, να αποφασιστεί άρση της ασυλίας κεκλεισμένων των θυρών στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής και εν συνεχεία στην Ολομέλεια, ωστόσο υπάρχει η περίπτωση να μην υπάρχει καμία ασυλία εάν κάποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω.


Όπως μετέδωσαν βελγικά ΜΜΕ εντοπίστηκαν σακούλες με χρήματα στην οικία της.


Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, λόγω της έρευνας για διαφθορά που σχετίζεται με το Κατάρ, η βελγική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και βρήκε τα χρήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.