Τελευταίες Ειδήσεις

Συνέντευξη Χατζηγάκη για την πράσινη ενέργεια


Συνέντευξη στην Αθηναϊκή εφημερίδα Εστία παραχώρησε ο Μικέλης Χατζηγάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Σουηδικής 
Hexicon Power, σχετικά με τις «πράσινες» προοπτικές της Ελλάδας που αφορούν την μετάβαση που κάνει η χώρα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Οι αλλαγές στο κομμάτι της ενέργειας είναι δομικές, τόνισε ο κ. Χατζηγάκης, και δεν αφορούν μόνο τους παίκτες στην ενέργεια αλλά όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς πλέον αγορές και κοινωνίες θα πρέπει να μάθουν να ζουν και να λειτουργούν μακριά από τα «βρώμικα» ορυκτά καύσιμα.

 

Η Ελλάδα διαθέτει τα τρία βασικά συστατικά στοιχεία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δηλαδή τον ήλιο, τον αέρα και το νερό. Ιδιαίτερα, στην θάλασσα η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα αιολικά δυναμικά παγκοσμίως, και η ανάπτυξη των υπεράκτιων θαλάσσιων αιολικών μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και είναι σημαντικό πρώτο βήμα, όπως υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power, ότι αυτή η Κυβέρνηση πέρασε το αρμόδιο νομοσχέδιο και έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη των θαλάσσιων αιολικών πάρκων. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεσμευτεί να κάνει ταχύτατα βήματα στο δρόμο προς την μετάβαση στις πράσινες μορφές ενέργειας και έχει θέσει μερικούς από τους πιο φιλόδοξους στόχους στην ΕΕ, όπως το να φτάσει στο 70% η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εως το 2030.

 

Ο κ. Χατζηγάκης ανέλυσε μερικές από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι επενδύσεις στις ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια, ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «Η Ελλάδα έχει τεράστιες ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της».






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.