Τελευταίες Ειδήσεις

Λέμε ότι θα πάρουμε το δρόμο του κρασιού αυτό το Καλοκαίρι


Του Γιώργου Βαϊου

Το colmar και η Αλσατία γενικότερα αποτελεί κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Είναι από εκείνα τα μέρη, που σε μεταφέρουν στον κόσμο των παραμυθιών χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ρομαντική ατμόσφαιρα, γραφικά δρομάκια, ένα κανάλι να θυμίζει Βενετία στα καλύτερά της, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα και αρχιτεκτονική σε περιμένουν εκεί. Μετά το φανταστικό αλσατικό φαγητό, που θα δοκιμάσουμε, σειρά παίρνουν τα διάσημα γαλλικά κρασιά. Είμαστε στη πηγή και δε θα πιούμε κρασί; Ο δρόμος του κρασιού μας περιμένει….

Ο δρόμος του κρασιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες της Αλσατίας. Η εκδρομή στους αλσατικούς αμπελώνες επιβάλλεται για να απολαύσεις μια κατάφυτη διαδρομή αλλά και να ξεναγηθείς στα οινοποιεία της περιοχής. Ακολουθώντας το δρόμο του κρασιού ή όπως ονομάζεται εκεί La route des vins d’ Alsace θα ανακαλύψεις και άλλα γραφικά χωριά και επιβλητικά κάστρα με αμπελώνες, οι οποίοι κρέμονται στους πρόποδες των Vosges.

Στα δικά μας τώρα...

Ιστορικά η Θεσσαλία σχετίζεται άμεσα με το κρασί από τα αρχαιοελληνικά χρόνια μέσω του Πηλίου και των Κενταύρων, οι οποίοι είχαν άσβεστο πάθος για το κρασί. Μάλιστα, ο Διόνυσος τούς είχε συμπεριλάβει στη μόνιμη συνοδεία του δίπλα στον Πάνα, το Σείλινο, τους Σατύρους και του Βάκχες. Εκεί εξάλλου θάφτηκε το Διονύσιο πιθάρι με κρασί, το οποίο περίμενε τέσσερις γενεές τον ημίθεο Ηρακλή για να το γευτεί. Ωραία λόγια που μένουν μόνο στα λόγια.

Εγώ λέω να πάμε στα σίγουρα, δεν βλέπω κανένα δρόμο ούτε καν μονοπάτι εδώ τριγύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.