Τελευταίες Ειδήσεις

« Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Π Ο Τ Π Ο Υ Ρ Ι »


Ξεκινώ δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση πως δεν αποτελώ προπομπό κανενός και η απάντησή μου σ’αυτούς που με χαρακτηρίζουν λαγό είναι πως αλεπού μπορεί να είμαι λαγός όμως όχι!!!

Αγαπητοί μου σε μια προσπάθεια να μην απογοητεύσω τα νιάτα ,τους νέους ανθρώπους δηλαδή, που αποτελούν την βιολογική μας συνέχεια,αλλά και την διάδοχή κατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της εθνικής μας ιστορίας, θα επιλέξω μια αναφορά στα δρώμενα των τελευταίων ημερών,με στόχο να αναδείξω κακώς κείμενα και σημεία …των καιρών  επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης.

Αγαπητοί μου ,

Γνωρίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνεσαι αντιπαθής,θίγοντας πολιτικά  κάποιους που κατά τη γνώμη σου φέρουν την καίρια ευθύνη, ευκαιρία λοιπόν σήμερα να γίνω για μια ακόμη φορά από τις τόσες!

1.     Με αφορμή την χθεσινή ημέρα της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου του 1940, η κατάθεση στεφάνων μετά το πέρας της θείας λειτουργιάς και της δοξολογίας έγινε μ΄έναν τρόπο που προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση πως ο καθένας – αναφέρομαι στους πολιτικούς παράγοντες- προσπαθούσε να κερδίσει ένα λεπτό παραπάνω δημοσιότητας,αγνοώντας πως η στιγμή δεν είναι αφιερωμένη σ΄αυτόν ,αλλά στους προγόνους μας!!!! (Σημαντικό ρόλο  σ΄αυτό έπαιξε κι ο τρόπος εκφώνησης των προσώπων.)

2.     Η εικόνα της εξέδρας των επισήμων. Αλήθεια υπάρχει πλάνο και έλεγχος για το ποιοι πρέπει ν΄ανεβούν; Ο κάθε «πικραμένος» και ο κάθε «περαστικός» ανέβαινε σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!! Ακόμη και μη θεσμικές παρουσίες!!!!!

Σημείωση: το ίδιο συμβαίνει και στον Μητροπολιτικό ναό. Αρκετές από τις…V.I.P. seats, καταλαμβάνονται  πολύ νωρίς από πρόσωπα χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα που αποζητούν τα  «φώτα» πάνω τους δίνοντας την εντύπωση ,ως άλλοι νάρκισσοι,πως έτσι θωρακίζουν την βαλλόμενη αυτοεκτίμησή τους!!!! Κύριοι κάτι πρέπει να γίνει και γι΄αυτό.

3.     Η παρέλαση της χθεσινής ημέρας της εθνικής μας γιορτής της 28ης Οκτωβρίου ,μιας ημέρας αφιερωμένης στους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για μας. Σ΄όλη την επικράτεια γίνονται παρελάσεις με κάθε επισημότητα και με ιδιαίτερη προσοχή στα διαδικαστικά,ούτως ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες τιμές σ΄αυτούς που θυσιάστηκαν και να μην ξεφύγουμε από το πνεύμα της ημέρας .Εμείς επιλέξαμε να αποδώσουμε αυτές τις τιμές και  αυτό το πνεύμα  και με την παρέλαση οχημάτων του  club 4x4 της Χρυσομηλιάς; Έμενα προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση πως οι υπεύθυνοι λειτούργησαν με τη λογική « Πάσα προσφορά δεκτή»,ευτελίζοντας έτσι την εθνική μας επέτειο.

 

                                                          Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.