Τελευταίες Ειδήσεις

« Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ»


Αγαπητοί συνδημότες,

Με αφορμή τις υπέρογκες αυξήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι οι πολίτες από τους αυξημένους λογ/σμούς της ηλεκτρικής ενέργειας, όπου συνεισπράττονται και τα δημοτικά τέλη,θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Κατά καιρούς και σε τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορές γύρω από στρατηγικές δήμων ανά την χώρα που προβαίνουν σε μειώσεις των δημοτικών τελών, διατηρώντας τις υπηρεσίες σε υψηλά επίπεδα Όταν λέω μειώσεις δεν εννοώ αυτές που προβλέπονται βάσει του νόμου, για ειδικές κατηγορίες πολιτών ( ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,άτομα δηλαδή με αναπηρία, πολύτεκνους και άπορους),αλλά κάθετες μειώσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτών.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές:

Δήμος Πειραιά: Νέα μειώση 5% σε όλες τις κατηγορίες των δημ.τελών για όλους τους πολίτες για το 2022.

Δήμος  Ωραιοκάστρου: Μείωση στα δημοτικά τέλη όλων των νοικοκυριών.

Ο  Δήμος Παπάγου -Χολαργού μειώνει τα δημοτικά τέλη παρά την αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ, κλπ, κλπ.

Ερώτημα: Ο Δήμος Μετεώρων από πότε ειλικρινά έχει να προβεί έστω και σε μια ελάχιστη αντίστοιχη μείωση; Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι.

Τελικά διαπιστώνω πως η απόσταση λόγων και έργων ,για τη σημερινή δημοτική αρχή,που διατυμπάνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως θα είναι προσηλωμένη στην επίλυση των προβλημάτων του πολίτη ,τείνει στο άπειρο! Σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των πολιτών ,δείχνοντας κοινωνικό πρόσωπο.Αντί να εξαντλείται η προσπάθειά του σε μια σακκούλα με τρόφιμα (αυτό για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες), έπρεπε να αναζητά τρόπους μείωσης των προβλημάτων του συνόλου των δημοτών,αλλά και των επιχειρήσεων ,με την ύπαρξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού ,που θα καθιστούσε τον Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο, με την μείωση δε  των τελών-και όχι μόνον- θα έδινε μια ανάσα στα χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Δεν μπορεί να είμαστε ουραγοί όλων των εξελίξεων και να κομπορρημονούμε για την υλοποίηση προγραμμάτων ή για τις προβλεπόμενες από τους νόμους μόνον ρυθμίσεις!

Τα φτιασιδώματα της τελευταίας στιγμής ,με κύριο χαρακτηριστικό την δίψα για εξουσία, σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να πείσουν τους πολίτες.

Η παραπλάνηση και το ψέμα ,έχουν κοντά ποδάρια!

                                                                            ΓΡΑΦΕΙ

                                                                                 Ο

                                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.