Τελευταίες Ειδήσεις

Παρακολουθήσεις ΕΥΠ: Οι κόντρες, οι καταθέσεις και οι καταγγελίες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Λίγο πριν από τις εννιά το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα από έντεκα ώρες συνεδρίασης ολοκληρώθηκε η ακρόαση από την  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των προσώπων που είχαν κληθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.


Το σχόλιο κύκλων της Νέας Δημοκρατίας καταλήγει στο ότι ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε άνθρακας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία αποδείχθηκε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη όπως προέκυψε από την αναφορά της εισαγγελέως Β. Βλάχου έγινε ουσιαστικός έλεγχος και τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία. 


Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για επιχείρηση συγκάλυψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για την επίκληση του απορρήτου από ορισμένα πρόσωπα προκειμένου να μην τοποθετηθούν, υποστηρίζοντας ότι το απόρρητο δεν ισχύει έναντι της επιτροπής Θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σκοπεύει να προβεί σε καταγγελία του Προέδρου της Επιτροπής Θανάση Μπούρα επειδή δεν επέτρεψε ψηφοφορία για την ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής. 


Το ΚΚΕ υποστήριξε ότι  κυβερνητική πλειοψηφία και στα πλαίσια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, επέλεξε επί της ουσίας την συγκάλυψη του όλου θέματος. "Επικαλέστηκαν όλοι και πρώην και νυν κρατικοί λειτουργοί το απόρρητο. Εμείς θέσαμε το ζήτημα όλα στο φως. Πλήρη διαφάνεια, τα πρακτικά στην δημοσιότητα εξέταση κατά μόνας και ανά θεματολογία. Το αρνήθηκαν. Η στάση όλων ήταν πλήρης συγκάλυψη και απόρρητο. Εμείς θέσαμε καθαρά το ζήτημα ότι πρέπει να αποκαλυφθούν όλα τώρα και όχι μόνο αυτό. Να αποκαλυφθεί όλο το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο για το οποίο την ευθύνη την έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ψήφισαν τα τα νομοθετήματα και το θεσμικό πλαίσιο. Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν. Αντιθέτως υποτιμούν και απαξιώνουν το ζήτημα των συνακροάσεων" είπε ο κ. Συντυχάκης.


Κοντολέων: Ο πρωθυπουργός και το γραφείο του δεν ενημερώθηκαν για καμία άρση - Τι είπε ο Ρουμπάτης για την παρακολούθηση Σαγιά-Πιτσιόρλα


Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς τόσο ο τέως γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη. 


Οκ. Κοντολέων πάντως μιλώντας γενικά σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: "Ουδέποτε ο πρωθυπουργός  ούτε το γραφείο του ενημερώθηκε για καμία απολύτως άρση. Ενημερώνονται μόνο από τα υπηρεσιακά  σημειώματα για τα αποτελέσματα αν αυτό κριθεί αναγκαίο" φέρεται να είπε.


Οκ. Κοντολέων πάντως μιλώντας γενικά σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: "Ουδέποτε ο πρωθυπουργός  ούτε το γραφείο του ενημερώθηκε για καμία απολύτως άρση. Ενημερώνονται μόνο από τα υπηρεσιακά  σημειώματα για τα αποτελέσματα αν αυτό κριθεί αναγκαίο" φέρεται να είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.