"Κύριοι Αντιπεριφερειάρχα και Δήμαρχε της πόλης μας 

Επανερχόμενος στο θέμα της δωρεάς του ακινήτου (οικόπεδο επιφάνειας 11.392,84 τ.μ. στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα) που κάναμε εγώ και η Γιάννα η γυναίκα μου προς το Δήμο Τρικκαίων για την ίδρυση και κατασκευή ‘’Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα’’, θέλω να καταστήσω γνωστή τόσο στη κοινωνία των Τρικάλων, όσο και στον κ. Πρωθυπουργό, τη ‘’συνέπεια’’ και την ‘’αλήθεια’’ που διακρίνει τους λόγους σας, τις διαβεβαιώσεις σας και τις πράξεις σας, σχετικά με τις ενέργειές σας και το ‘’ενδιαφέρον’’ σας (!!!) για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του Θεραπευτικού Κέντρου για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο Νομό μας.

Κε Αντιπεριφερειάρχα

Ανατρέχοντας στο ιστορικό της υπόθεσης θυμίζω ότι στις 31-1-2018 επισκεφθήκαμε τον κ. Δήμαρχο εγώ ως δωρητής και ο σύλλογος ΑμΕΑ ‘’Ελπίδα’’, παρόντος και του τότε αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Ψύχου και του ανακοινώσαμε την ειλικρινή πρόθεσή μας για τη δωρεά του ακινήτου μας.

Από τη στιγμή εκείνη λοιπόν είχαμε την πεποίθηση ότι θα υπήρχε έντονο το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για να κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να μεταβιβασθεί το ακίνητο στη κυριότητα του Δήμου και να ολοκληρωθεί η δωρεά μας. Από τον Γενάρη του 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά κατά τη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2018 (ύστερα από 8 μήνες!!), η δε υπογραφή των συμβολαίων έγινε στις 5 Απριλίου 2019!! και μάλιστα ύστερα από έντονες πιέσεις δικές μας. Εδώ μπορώ να υποθέσω ότι από τη πλευρά του Δήμου υπήρχε μια απροθυμία (;) όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση της δωρεάς. Η απροθυμία και η αδιαφορία του κ. Δημάρχου αποδεικνύεται και από γεγονός ότι όταν στις 27-6-2022 μου τηλεφώνησε η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Ταμπακιώτη να μου ζητήσει τα κλειδιά του κτήματος της απάντησα ότι τα παρέδωσα στον κ. Δήμαρχο αμέσως με την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της Δωρεάς, η κα Ταμπακιώτη τηλεφώνησε στο γραφείο του κ. Δημάρχου και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να βρεί τα κλειδιά!!! 

Μετά την επίσκεψή μας λοιπόν στο κ. Δήμαρχο, τον Γενάρη του 2018 που ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δωρεά, στις 20 Φεβρουαρίου 2018 επισκεφθήκαμε και εσάς κ. Αντιπεριφερειάρχα και κάναμε γνωστή την πρόθεσή μας, προκειμένου εάν υπάρχει η δυνατότητα από την Περιφέρεια να βοηθήσει οικονομικά στην κατασκευή του εν λόγω Θεραπευτικού Κέντρου. Στη συνάντησή μας εκείνη παρόντες ήμασταν εγώ δια του συνηγόρου μου, ο σύλλογος ΑμΕΑ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ψύχος, όπου εσείς μας ανακοινώσατε ευθέως και εν ψυχρώ ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση του έργου. 

Στις 5-8-2018 σας επισκεφθήκαμε πάλι εγώ και τα μέλη του Συλλόγου ‘’Ελπίδα’’ με σκοπό να μας κλείσετε ραντεβού με τον κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να τον επισκεφθούμε. Η απάντησή σας ήταν ότι ‘’μέχρι το τέλος του μήνα (Αυγούστου 2018) δεν μπορεί να μας δεχθεί’’. Για το χρονικό διάστημα μετά τον Αύγουστο δεν ενημερώθηκα ποτέ αν θα μπορούσε να μας δεχθεί. Εγώ ακόμα αναμένω…..

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ 21-12-2019

Στη συνέχεια βλέποντας την κωλυσιεργία (ή αδιαφορία ;) της δημοτικής αρχής για την επίσπευση των διαδικασιών της μεταβίβασης της περιουσίας μας στο Δήμο, αναγκάστηκα να στείλω επιστολή προς την κ. Πρωθυπουργό, γνωρίζοντας την ευαισθησία του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με την οποία (επιστολή μου) ζητούσα να δεχθεί εμένα και το Δ.Σ. του συλλόγου ‘’Ελπίδα’’ προκειμένου να του γνωστοποιήσω το όλο θέμα. Από το πρωθυπουργικό γραφείο με ενημέρωσαν ότι ο κ. πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να τον συναντήσουμε. Έτσι λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου 2019 που ο πρωθυπουργός ήρθε στα Τρίκαλα μας συνάντησε και μας υποσχέθηκε ότι το θέμα μας θα το δει ο ίδιος προσωπικά και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ‘’Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα’’. Θέλω δε να σημειώσω εδώ ότι την επομένη που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λάρισα ο κ. Περιφερειάρχης, προς τιμή του (!!), τον πήγε σε όλες της δομές ΑμΕΑ της Λάρισας, κάτι που δεν έγινε από τους δυο ‘’καβαλάρηδες’’ των Τρικάλων (Δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη) κατά την εδώ επίσκεψή του, ούτε και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη πόλη μας που έγινε στις 30 Ιανουαρίου 2021, γι’ αυτό αναφέρω παραπάνω ότι υπήρχε απροθυμία για την υλοποίηση της δωρεάς μου και την κατασκευή του έργου, τόσο από τον κ. Δήμαρχο, όσο και από εσάς. Πληροφορήθηκα, ωστόσο, ότι κατά την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το έργο και να το χρηματοδοτήσουν με το ποσό των 3.000.000 ευρώ. 

Στις 19-7-2021, προκειμένου να δείξετε το δήθεν ‘’ενδιαφέρον’’ σας και να φανείτε ‘’αρεστός’’ στο τρικαλινό κοινό και γενικώτερα, δώσατε συνέντευξη στην εφημερίδα ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ (δημοσιογράφος Ευαγγελία Κάκια), ότι οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021!!! (Οποία συνέπεια και ειλικρίνεια!!). Ψέμα Ψευδέστατο!!!

Στις 9-6-2022 έστειλα επιστολή, μέσω του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, για να τύχω κι εγώ ενημέρωσης περί του εάν και πότε(;) πρόκειται ν’ αρχίσουν οι εργασίες και αν υπάρχει σχετική πίστωση για την έναρξη των εργασιών εντός του τρέχοντος έτους 2022. Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει και βρίσκομαι στην αναμονή!! Όπως και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ-‘’Ελπίδα’’ που σας έστειλε επιστολή τον Μάϊο του 2022 ζητώντας ενημέρωση εάν και πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ουδεμία απάντηση.

Στις 23-6-2022 έστειλα επιστολή, μέσω του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, για να τύχω ενημέρωσης τόσο εγώ όσο και το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού περί του εάν και πότε(;) πρόκειται ν’ αρχίσουν οι εργασίες και αν υπάρχει σχετική πίστωση για την έναρξη των εργασιών εντός του τρέχοντος έτους 2022. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση ή ενημέρωση έλαβα!!

Όπως αναφέρω παραπάνω στις 27-6-2022 μου τηλεφώνησε η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Ταμπακιώτη να μου ζητήσει τα κλειδιά του κτήματος, της απάντησα ότι τα παρέδωσα στον κ. Δήμαρχο αμέσως με την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της Δωρεάς. Η κα Ταμπακιώτη τηλεφώνησε στο γραφείο του κ. Δημάρχου και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να βρεί τα κλειδιά!!! Οποία συνέπεια και ενδιαφέρον του κ. δημάρχου για την υλοποίηση του έργου!! 

Στις 29-6-2022 μου τηλεφώνησε εκ νέου η κα Ταμπακιώτη και μου είπε να βρεθούμε στο κτήμα γιατί θα φέρει κλειδαρά, όπως και έγινε. Επίσης παραβρέθηκαν η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Μπακώση και ο ανάδοχος εργολάβος κ. Κατσιάβας. Πάνω στη συζήτηση που κάναμε ρώτησα την προϊσταμένη κα Μπακώση πού θα γίνει το νέο κτήριο εμβαδού 507,83 τ.μ., πέρα των υπαρχόντων, και η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα από την Πολεοδομία του Δήμου η σχετική άδεια!! Όταν το άκουσα αυτό με τσίμπησαν ‘’σφήκες’’. Γιατί γνώριζα, όπως διαβεβαίωνε ο Δήμος, ότι η μελέτη ήταν έτοιμη από τον Μάϊο του 2021!! Ψέμα Ψευδέστατο!!! 

Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου και Αγίας Μακρίνας, Δεκέμβριος 2021 

Κε Αντιπεριφερειάρχα

Στις 5-5-2022 ο κ. Περιφερειάρχης με δήλωσή του στην εφημερίδα ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ υπόγραψε τη Σύμβαση κατασκευής του έργου ‘’Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα’’ και απηύθυνε ένα ευχαριστώ ‘’σε όλους όσοι συνεργαστήκαμε με κατάθεση ψυχής και ανταγωνισμό προσφοράς για να προσφέρουμε μια σύγχρονη Θεραπευτική Δομή που έχουν ανάγκη τα Τρίκαλα: το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες νομού Τρικάλων ‘’Ελπίδα’’, τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη μελέτη και τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων για τη κατασκευή. Ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία των μεγάλων δωρητών, της οικογένειας Δεληλίγκα και κατασκευάζουμε ένα ξεχωριστό έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον άνθρωπο. Ευχαριστώ επίσης τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο για τη διαχρονική στήριξη και συνεργασία’’.

Με τις μέχρι τώρα ενέργειες και συμπεριφορές σας οι δηλώσεις σας στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες δεν συνάδουν με τις δηλώσεις και ευχαριστίες του κ Περιφερειάρχη. Και ξέρετε γιατί δεν συνάδουν, γιατί τον βάζετε ξανά ‘’καβάλα στο γάϊδαρο ανάποδα’’, διότι δεν τον ενημερώσατε σωστά, σύμφωνα με τη πραγματικότητα, την οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.

Τη πρώτη φορά που τον βάλατε ‘’καβάλα στο γάϊδαρο’’ ήταν όταν στις 3-6-2020 είχατε δηλώσει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η περιφέρεια θα ανεγείρει εντός του κτήματος και ένα μικρό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο. Όμως θα έπρεπε να γνωρίζατε πολύ καλά ότι ο Ιερός αυτός Ναός έχει ανεγερθεί με έξοδα δικά μας, δεν έχει βέβαια ακόμα τελειοποιηθεί. Για το θέμα αυτό, της ανέγερσης δηλαδή του Ναού από την οικογένειά μας υπάρχει ρητός όρος στο συμβόλαιο της Δωρεάς ότι θα γίνει από εμάς με δικά μας έξοδα και δαπάνες!!! Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε κατά μέρος            τους κομπασμούς και τις μεγαλοστομίες και ενημερώστε ειλικρινά, τίμια και με κάθε αλήθεια τον κ. Περιφερειάρχη!

Τέλος θέλω να μου πείτε γιατί στις 1-8-2022 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης στα υπάρχοντα κτήρια και ύστερα από τρις (3) μέρες σταμάτησαν; Προφανώς για να ρίξετε ‘’στάχτη’’ στα μάτια τα δικά μου, στα μικρά αγγελούδια που περιμένουν πως και πώς την εστία τους, αλλά και στα μάτια του κόσμου και της κοινωνίας!!! 

Αυτό που απομένει μόνο να πω είναι: Ντροπή σας!!!

Έχει δίκαιο ένα γεροντάκι που τον άκουσα να λέει ‘’Χαράλαμπε, δεν το κάνουν αυτό το έργο για να παίζουν τα παιδάκια, γιατί δεν έχει ‘’αμαλαϊά’’ το δικό σου το κτήμα για να βοσκήσουν τα ζωντανά’’.  

Κε Αντιπεριφερειάρχα

Είναι δικαίωμά σας να μη σέβεστε την ευαισθησία του κ. Πρωθυπουργού που έχει στα άτομα με αναπηρία κι εκεί ν’ αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν έχετε όμως το δικαίωμα, όσο ψηλά κι αν βρίσκεστε, να παίζετε με τον πόνο των οικογενειών που περνούν το δικό τους γολγοθά που ξημερώνει και δεν ξέρουν που θα πάνε τα παιδιά τους (Αγγελούδια)".