Τελευταίες Ειδήσεις

Η αφιέρωση του Λεμπέση στη μνήμη ενός σεμνού ποιητή και πεζογράφου(VIDEO) «Ίσως κι εσύ που με ακούς κάποτε στη ζωή σου άλλαξες ρότα και ρυθμό παρά τη θέληση σου»  Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Λεμπέσης, η Αμαλία Αυγουστάκη και η ορχήστρα του πρώτου, «Λαϊκή Στράτα», έκαναν μια υπέροχη μουσική παράσταση στη προσφυγομάνα Νέα Ιωνία.

  Εκεί κοντά δηλαδή που έμενε ο Μάκης Τσέλιος, φίλος του Λεμπέση, ο οποίος δυστυχώς στις 6 Ιουλίου ταξίδεψε στους ουρανούς.

  Ο Μάκης Τσέλιος ήταν ένας πηγαίος ποιητής και συγγραφέας με ένα από τα πιο ξεχωριστά βιβλία του να αναφέρεται στις γειτονιές που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματα ο Στέλιος Καζαντζίδης με τίτλο «Στις γειτονιές του Στέλιου».
  p30260
  Ο Γιάννης Λεμπέσης τιμώντας τη μνήμη του, του αφιέρωσε το τραγούδι του με τίτλο «Το απωθημένο» που κυκλοφόρησε το 1991 και συμπεριλαμβανόταν στο δίσκο του «Τί να πεις και τι να αφήσεις». Το τραγούδι ερμήνευε εκεί η καλή τραγουδίστρια Μαρία Καπετανίδου.

  Το τραγούδι αυτό ήταν το αγαπημένο του Μάκη Τσέλιου καθώς και πολλών φίλων του καλού λαϊκού. Μάλιστα ο αείμνηστος Τάσος Φαληρέας είχε πει στο ραδιόφωνο ότι το θεωρεί ως μία από τις καλύτερες μεταπολεμικές λαϊκές δημιουργίες.

  Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε καμία υποστήριξη από τα ραδιόφωνα και γενικά από τα MEDIA παρόλα αυτά είναι από τις «σημαίες» του Λεμπέση στη σαραντάχρονη διαδρομή του στο πάλκο και τη δισκογραφία και έχει φτάσει στα αυτιά και στις καρδιές πολλών μερακλήδων ακροατών.

  Στο βίντεο που ακολουθεί παρότι υπάρχουν οι ατέλειες της ερασιτεχνικής εξωτερικής λήψης από ένα απλό κινητό τηλέφωνο αποτυπώνεται η συγκίνηση και η ατμόσφαιρα της βραδιάς στη Νέα Ιωνία.

  Αυτός που δείχνει άνετος κι επιτυχημένος
  που μας γεμίζει συμβουλές γιατί είναι ο φτιαγμένος
  ίσως να κρύβει απ’ όλους μας κι από τον εαυτό του
  κάτι που ενώ το ήθελε δεν το ‘κανε δικό του.

  Όλοι στα βάθη της ψυχής το έχουμε κρυμμένο
  το ανικανοποίητο και το απωθημένο.

  Ίσως κι εσύ που με ακούς κάποτε στη ζωή σου
  άλλαξες ρότα και ρυθμό παρά τη θέληση σου.
  Άλλη γυναίκα ήθελες, βρίσκεσαι με μιαν άλλη
  άλλη δουλειά σου ταίριαζε σε βόλεψαν σε άλλη.

  Όλοι στα βάθη της ψυχής το έχουμε κρυμμένο
  το ανικανοποίητο και το απωθημένο.

  Κι αν έρθει κάποιο δειλινό χλωμό συννεφιασμένο
  που από τα βάθη της ψυχής θα βγει τ’ απωθημένο
  τότε αυτός τρελάθηκε θα σχολιάσουν όλοι
  καθώς δε θα τον συγκρατούν αγγέλοι και διαβόλοι.

  Όλοι στα βάθη της ψυχής το έχουμε κρυμμένο
  το ανικανοποίητο και το απωθημένο.

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.