Τελευταίες Ειδήσεις

Παρεμβαση της φεμινιστικής ομάδας φυλικής αταξίας

 ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ ΆΜΒΛΩΣΗ - ΚΟΥΜΆΝΤΟ ΣΤΙΣ ΜΙΤΡΕΣ ΣΑΣ

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένο και δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να το αμφισβητήσει.
Αυτή τη στιγμή τίθεται υπό συζήτηση από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία επιχειρεί να επιβάλει στην κοινωνία απαγορεύσεις και περιορισμούς σχετικά με την άμβλωση. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ύστερα από σχετική απόφαση, ανακοίνωσε ότι στις εκκλησίες της χώρας θα αναγνωσθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που γιορτάζεται το Γενέθλιο της Θεοτόκου, κήρυγμα κατά των αμβλώσεων!
Συγκεκριμένα και με βάση σχετική Εγκύκλιο σε όλες τις ενορίες,
-Παρουσιάζει ως ύστατο κακό το γεγονός ότι «υπάρχει νομολογία πού Θωρακίζει νομικά τις αμβλώσεις»
-Συνδέει τις αμβλώσεις με το δημογραφικό πρόβλημα
-Αναφέρει στους πιστούς ότι «δέν μπορεί νά θεωρήσει τήν επιλογή τής άμβλωσης απλώς καί μονομερώς σάν ένα νομικό ζήτημα ή απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμα τής κυοφορούσας»
-Αλλά και «απευθύνεται στό σύνολο τού πολιτικού κόσμου καί κάνει έκκληση γιά τή θωράκιση τού Ιερού Θεσμού τής οικογένειας»
Η Εκκλησία της Ελλάδος εν ολίγοις, επιθυμεί να υποβαθμίσει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας, να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω. Ζητά με απολύτως σαφή τρόπο από την Κυβέρνηση να κάνει νομοθετικές αλλαγές σχετικά με την άμβλωση.
Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι για όλους τους λόγους δικαίωμα αναφαίρετο και οποιαδήποτε απαγόρευση και περιορισμός στην άμβλωση πλήττει τις γυναίκες και κυρίως αυτές που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Αμβλώσεις πάντα γινόντουσαν και πάντα θα γίνονται, και θα πρέπει να γίνονται με απολύτως ασφαλή τρόπο. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε Δημόσιες Δομές Υγείας για εκτρώσεις, δωρεάν και με ασφάλεια.
Ζητάμε από την Εκκλησία της Ελλάδος να αφήσει ήσυχα τα αναπαραγωγικά συστήματα και στο σύνολο τους τα σώματα των γυναικών. Πολλές γυναίκες από αυτές που επισκέπτονται κάθε Κυριακή την Εκκλησία, έχουν κατά το παρελθόν προβεί σε έκτρωση για τους δικούς τους λόγους και ήταν απόλυτο δικαίωμα τους.
Όχι άλλη ενοχοποίηση στα θύματα της πατριαρχίας! Καμιά γυναίκα δεν φταίει που βιάζεται! Όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στην άμβλωση εφόσον το επιθυμούν!
ΑΡΚΕΤΑ!!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!
Για αυτούς τους λόγους, δράσαμε παρεμβατικά σε εκκλησίες και κεντρικά σημεία της πόλης.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.