Τελευταίες Ειδήσεις

"Έγκαιρος προγραμματισμός των σχολικών μονάδων"Σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και χθες Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30 π.μ. - 11:30 π.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ.Π.Ε.Τρικάλων.
Το θέμα ήταν "έγκαιρος προγραμματισμός των σχολικών μονάδων" για τη νέα σχολική χρονιά.
Συζητήθηκε σειρά εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών θεμάτων που σχετίζονται με τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων ,τον προγραμματισμό, τις έγκαιρες τοποθετήσεις συναδέλφων ,την πλήρη κάλυψη των ωρών, τις καινοτομίες που θα ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος αναβαθμίζοντας την εκπαίδευση και το σχολικό περιβάλλον.
Ιδιαίτερα τονίστηκε πως και τη φετινή σχολική χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Τρικάλων, αφού η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως μερίμνησαν έτσι ώστε να γίνουν έγκαιρα οι μεταθέσεις και οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ο Δ/ντής επικεντρώθηκε επίσης στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο από τις 4 έως τις 5:30 μ.μ. και τα ψηφιακά εργαλεία, την εισαγωγή νέων θεσμών που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο όπως οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι – μέντορες – ενδοσχολικοί συντονιστές με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αυτονομία και την ενίσχυση της σχολικής μονάδας.
Επίσης εστίασε στις καινοτομίες που εισήχθησαν καθολικά ήδη από πέρυσι, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.
Τέλος έγινε αναφορά στα καινούργια υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, που θα ισχύσουν για τον περιορισμό διασποράς της νόσου covid-19.
Ο Διευθυντής ευχήθηκε καλή, ασφαλή και δημιουργική χρονιά στους Διευθυντές/ντριες εκφράζοντας τη σιγουριά ότι η συνεργασία θα είναι στενή και αγαστή προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι ζητήματα της ίδιας της κοινωνίας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται με ευθύνη, συνέπεια και πολυσχιδή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.