«Όχι, κύριε Ερντογάν, τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»


«Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας. Με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες. Με πιο σημαντικές αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν, τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 


Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια


«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια» τόνισε κατόπιν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης είπε ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξουν κίνητρα και αντικίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας και ειδική πρόνοια για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν αέριο.


«Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά»


«Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές. Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο. «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε ο πρωθυπουργός στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Αναφερόμενος στις εκλογές που έρχονται έθεσε το κυρίαρχο δίλημμα: «Ποτέ στη μεταπολίτευση καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις. Αλλά χάρη στους πολίτες σταθήκαμε όρθιοι. Τον εθνικό ορίζοντα σκιάζουν καινούργια σύννεφα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στα μέτωπα της ενεργειακής έκρηξης, στην προσπάθεια να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Σ’ αυτή τη σύνθετη συγκυρία η πατρίδα καλείται να κάνει ιστορικές επιλογές μένοντας στη σωστή πλευρά των γεγονότων. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή της διαίρεσης και της καταστροφής, αλλά αυτή που θέλει να βρίσκει τη δύναμη να σηκώνεται πιο αποφασισμένη».


«Tο εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι' αυτούς και τις οικογένειες τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


«Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία , ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες», υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τις εξαγωγές», σημείωσε. 


«Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο τέλος του 2023»


«Δρομολογούμε έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης και την κάνουν πρωταγωνίστρια: Το αεροδρόμιο είναι ήδη έτοιμο. Το μετρό έχει μπει σε τροχιά παράδοσης στο τέλος του 2023. Ο νέος περιφερειακός «fly over» και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης» είπε ο πρωθυπουργός.