Τελευταίες Ειδήσεις

«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

 
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Ανέκαθεν η Διεθνής ‘Εκθεση Θεσσαλονίκη ήταν μια εκδήλωση που τόνωνε την τοπική κοινωνία και που έδινε στους Πολιτικούς Αρχηγούς την ευκαιρία να διατυπώσουν τις θέσεις τους, για τα προβλήματα που είναι αντιμέτωπη η κοινωνία.


           
Φυσικά όλοι τους καθόριζαν το πολιτικό τους στίγμα.

            Ο χώρος αυτός φέτος άνοιξε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δεδομένου ότι η Ακρίβεια στην Ενέργεια και στην Επισιτιστική αλυσίδα, όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εχθρική ρητορική των Τούρκων, επισκευάζουν τα πάντα.

            Για τον Πρωθυπουργό, όμως, ήταν η τελευταία ζαριά.

            Άνοιξε το κουτί των προεκλογικών παροχών, που στην πραγματικότητα ήταν το «Κουτί της Πανδώρας» του Ησιόδου (τέλη 8ου αιώνα π.Χ.)

            Οι παροχές, οι υποσχέσεις και τα οικονομικά μέτρα, ενώ φαίνονται πολύτιμο εργαλείο, στην πραγματικότητα είναι κατάρα.

            Πολλά απ’ αυτά τα είχε ξαναπεί προεκλογικά το 2019 αλλά αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια, δεν έκανε τίποτε. Όταν ο φόρος αλληλεγγύης, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα σωρό άλλες ψεύτικες υποσχέσεις έμειναν απραγματοποίητα.

            Τώρα που άρχισε η μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδος τα θυμήθηκε όλα κα αφού τα ‘βαλε σε ένα τσουβάλι τα ξανάταξε, μήπως και ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

            Δεν είπε, όμως, τίποτε για το ποιοί οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την τραγική θέση, για την ταμπακιέρα… τήρησε «σιγήν ιχθύος».

            Έστειλε στο … Απόσπασμα όλη την Αντιπολίτευση και έδειξε, για μια ακόμη μια φορά, πως δεν σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα.

            Σύσσωμη η Αντιπολίτευση και η πλειοψηφία της κοινωνίας μίλησαν για φοβισμένο Πρωθυπουργό και για υπό προθεσμία Πρωθυπουργού.

            Μοίρασε 250ευρώ σε 2εκατομμύρια Έλληνες και άφησε τα υπόλοιπα οκτώ εκατομμύρια στο βούρκο της φτώχειας και τις αβεβαιότητας.

            Οι Μικρομεσαίοι διαμαρτύρονται ήδη.

            Μοίρασε ψίχουλα, ενώ φορολογήσει τα πάντα, εκτός από τον αέρα που αναπνέουμε.

            Οι απόψεις του για την Πράσινη Ενέργεια, και τα «Πράσινα άλογα» δεν συγκινούν κανέναν, γιατί καταστρέφονται «απείρου κάλλους» βουνά, για να πάρει χρήματα η SIEMENS, η οποία του έφτιαξε, παλαιά, και το πολιτικό του Γραφείου.

            Το σκάνδαλο των υποκλοπών λειτουργεί ως καταλύτης και έδειξε, πως άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τον Μητσοτάκη.

            Η «δεύτερη ευκαιρία» που ζήτησε από τους πολίτες, δεν πρόκειται να την πάρει, γιατί ο Λαός τον θεωρεί ανίκανο, αποτυχημένο και επικίνδυνο.

            Μπορεί το Βελλίδειο, στην Θεσσαλονίκη, να γέμισε από τα τρωκτικά της Ν.Δ. απ’ όλη την Ελλάδα, οι πολίτες, όμως, γύρισαν την πλάτη και πολλοί φώναξαν και το «κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη».

            Σε κρίση ¨Μεγαλείου» ο Πρωθυπουργός είπε το «εγώ θα σας σώσω» αλλά αγνόησε τους προκατόχους, εξαφάνισε τους κρατικοδίαιτους μετακλητούς και υποτίμησε τον Λαό και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Καραμανλής δεν χειροκρότησε ούτε μια φορά.

            Η ιδιόρρυθμες τοποθετήσεις στο Βελλίδειο μοιάζουν σαν τον γύρο του «θανάτου», ενώ η παρουσία… μοιραίων ανθρώπων, της επιλογής Μητσοτάκη, προμηνύει την τραγική θέση του Πρωθυπουργού.

            Το χάος, την αστάθεια και την τοξικότητα στη χώρα, την έφερε και την … άνδρωσε ο αυταρχικός Μητσοτάκης, που μάλλον βάζει… ταφόπλακα στο νοσηρό φαινόμενο της Οικογενειοκρατίας.

            Ο Λαός, πλέον, ούτε εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται με τα ψευδοδιλήμματα «η Εγώ ή το χάος».

            Ο «κύβος ερρίφθη», που έλεγε και ο Ιούλιος Καίσαρ (100-44 π.Χ) και το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

            Για τους πολίτες της χώρα μας ο Μητσοτάκης, που έφτιαξε το παρακράτος, που διέλυσε το Ε.Σ.Υ., που έθρεψε το τέρας των «Ολιγαρχών», που απαξίωσε τις Αρχές της Ν.Δ., που έβαλε στο «ψυγείο» αγωνιστές και καταξιωμένα στελέχη του κόμματος, που επί τρία χρόνια κυβέρνησε αυταρχικά και που υποτίμησε το συμφέρον του Λαού, αυτός ο πολιτικός πρέπει να φύγει και θα φύγει.

            Πάντως μετά το Βελλίδειο Καραμανλής και Σαμαράς δείπνησαν με μενού τον Μητσοτάκη.

            AVE CAESAR…!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.