Τελευταίες Ειδήσεις

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed, M.Ed,., Ph.D.

 

        Τα περισσότερα κράτη, σε παγκόσμια κλίμακα, τα τελευταία χρόνια περνούν δύσκολες μέρες και οι κοινωνίες αντί να πάνε… μπροστά ή καθηλώνονται ή οπισθοδρομούν.

        Οι αιτίες είναι πολλές. Το αποτέλεσμα είναι ένα. Καταστροφή, μ’ ό,τι αυτό σημαίνει.

        Δυστυχώς, οι αποτυχημένοι και χειραγωγούμενοι πολιτικοί, η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, η κακή οικονομική κατάσταση, η έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας, οι πόλεμοι και τα συμφέροντα των ΟΛΙΓΩΝ φταίνε για όλα.

        Αυτά, λίγο ή πολύ, είναι τα … μελανά σημεία από τα οποία υποφέρει σήμερα η πατρίδα μας.

        Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην ουσία χρεοκοπημένη, αφού φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις χρωστούν περίπου 360δις.Ευρώ.

        Έδιναν, με εντολή των πολιτικών, υπέρογκα δάνεια σε δικούς τους ανθρώπους, με εγγύηση του Δημοσίου.

        Έτσι έτρωγαν τα χρήματα του Λαού και σήμερα η φτώχεια… θερίζει τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα διπλασιάζουν τους μισθούς των Διοικούντων στα Κέντρα Πρόνοιας.

        Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα παίρνουν 3.100 ευρώ τον μήνα και ο εργάτης, ο κτηνοτρόφος, ο γεωργός και πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν 340 και 400 ευρώ.

        Πως μπορεί να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Έτσι έφτασαν την κοινωνία να λέγει το «να ζει κανείς ή να μην ζει;» όπως έγραφε ο Έρνεστ Λιούμπις, το 1942, σε μια κωμωδία.

        Οι λειτουργοί, στον βωμό της Παιδείας και της Υγείας, έγιναν οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ. Αντί να χρηματοδοτήσουν τους δύο αυτούς τομείς, τους διέλυσαν για χατίρι των Ιδιωτικών συμφερόντων.

        Έτσι η βία στα σχολεία πήρε επικίνδυνες διαστάσεις και αντί τα εκπαιδευτήρια να διαπλάθουν χαρακτήρες μετατράπηκαν σε ανεξέλεγκτο φυτώριο συμμοριών και εγκληματικών φυσιογνωμιών.

        Όσο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που κράτησε όλο το βάρος του Κορονοϊού, «πνέει τα λοίσθια» χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και με Γιατρούς και Νοσηλευτές σε Αναστολή….!

        Πρόσφατα ήρθε στο φως το .., κατάντημα του Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα και οι μπίζνες δισεκατομμυρίων, κατά την περίοδο του Κορονοϊού.

        Από την Ελλάδα λείπει το αξιόλογο πολιτικό προσωπικό, πλην ελαχίστων εξεραίσεων, όπως λείπει και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

        Γι΄αυτό η ακρίβεια, η φτώχεια «ζει και βασιλεύει» και με την λιγότερη κατανάλωση σε ενέργεια και τρόφιμα θα φτάσουμε στις δεκαετίες του 1940-1950, που έγραφαν οι εφημερίδες «απεβίωσε γέρων 48 ετών».

        Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους πολιτικούς είναι ο μισθός η καλή τους σύνταξη και η καλή ζωή.

        Για τον Λαό δεν νοιάζεται κανένας.

        Τώρα που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο άρχισαν τις υποσχέσεις σε μισθούς, σε συντάξεις και σε βοηθήματα.

        Ακόμα και τα έργα της «Μεσοχώρας» επιθεωρούν, τα οποία δεν γίνονται, γιατί τελείωσαν το 1999 και ξανά – υπόσχονται λύση του θέματος, για το 2024…!

        Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι.

        Ο Ηρόδοτος (484-425 π.Χ) έλεγε το «αμ έπος, αμ έργον». Δηλ. όχι λόγια αλλά πράξεις.

        Η πολιτική αυτή συμπεριφορά θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, που κάθε φορά προεκλογικά μιλούσε για το έργο του «Αχελώου» και το φράγμα της Μεσοχώρας και την επόμενη των εκλογών τα ξεχνούσε όλα παρά το… ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, που υπέγραφε με τον Λαό.

        Έτσι η αίγλη και η δύναμη της εξουσίας έφερε στο σημείο, τον σημερινό Πρωθυπουργό, και παλιότερα και άλλους, να παγιδεύουν παράνομα τα τηλέφωνα των πολιτικών τους αντιπάλων. Μητσοτάκης Gate.

        H βόμβα… μεγατόνων του Χρήστου Ράμμου, προέδρου της ΑΔΑΕ… καίει το ένοχο «Κράτος» του Μαξίμου, αν και την εξεταστική αυτή Επιτροπή σύντομα θα την κάνουν «ΑΝΕΚΔΟΤΟ» οι βουλευτές της Ν.Δ.

        Παρόλο που ο Μητσοτάκης «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη» τα λεφτά, όμως, είναι πολλά… κι έτσι το θέμα θα … ταφεί.

        Κανένας τους δεν νοιάζεται για το Δημογραφικό και για το ότι η Ελλάδα σε λίγο θα έχει τους μισούς Έλληνες οι άλλοι μισοί θα ναι ή πρόσφυγες ή Λαθρομετανάστες.

        Στα Τρίκαλα έκλεισαν 29 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, δεν ακούστηκε, όμως, τίποτε, απ’ όσους κυβερνούν αυτόν τον Νομό και αυτήν την χώρα.

        Είναι Ώρα Ευθύνης για όλους μας και Ώρα της Αλήθειας και δεν έχει «ναι μεν, αλλά», προκειμένου να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα.

        Είναι πολλά τα σύννεφα, πάνω από την Ελλάδα και από την Ανατολή και από τον Βορρά και πρέπει να πορευτούμε με αδιαπραγμάτευτο τρόπο τα Εθνικά μας θέματα, χωρίς το «ήξεις αφίξεις».

        Δεν μας χαρίστηκε τίποτε. Όλα τα πετύχαμε με θυσίες και με αίμα και εμείς και οι πρόγονοί μας.

        Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους, Δεξιούς, Κεντρώους, Σοσιαλιστές, Αριστερούς και Ανεντάχτους.

        Ώρα, λοιπόν, ευθύνης και Ώρα Αλήθειας για όλους, με βάση την Οικογένεια, την θρησκεία και την πατρίδα.

        Οι εκλογές στη Γερμανία, στην Γαλλία και στην Ιταλία στέλνουν επίκαιρα μηνύματα.                

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.