Τελευταίες Ειδήσεις

Mε ενθουσιασμό προς την κορύφωση των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ η ΚΝΕ


Προφεστιβαλική εκδήλωση με προβολή ταινίας την Τρίτη 30 Αυγούστου

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την χώρα, περνώντας από μικρές και μεγάλες πόλεις, αλλά και χωριά, δίνοντας διέξοδο στις ανάγκες της νεολαίας για πολιτιστικές εκδηλώσεις, απαντώντας στις αγωνίες και τις αναζητήσεις της.

Μια απ’ αυτές τις στάσεις του ταξιδιού του Φεστιβάλ θα γίνει και στα Τρίκαλα με την προφεστιβαλική εκδήλωση την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο υπαίθριο  θεατράκι του Ληθαίου ποταμού ( πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη-παλιές φυλακές)

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «18» του Βασίλη Δούβλη , βραβευμένη στο 62ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , στην οποία γίνεται μια ακτινογραφία της δράσης φασιστικών ομάδων σε σχολεία λαϊκών περιοχών, σκιαγραφώντας το περιβάλλον στο οποίο αυτή εξελίσσεται.

Μια ταινία επίκαιρη, καθώς το θέμα θίγεται ενώ είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα γεγονότα σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης και αλλού, με τις δολοφονικές επιθέσεις ναζιστικών μορφωμάτων εναντίον μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, μελών του ΚΚΕ & της ΚΝΕ κ.λπ. Η ταινία απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους και μπορεί να αποτελέσει «πάτημα» ώστε να ανοίξει η συζήτηση με νέους ανθρώπους, για την πραγματική ρίζα του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και για τη διέξοδο που μπορεί να τσακίσει τον φασισμό: Τη συλλογική πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Η έναρξη της εκδήλωσης είναι στις 8μμ

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ με κορύφωση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα Τρίκαλα στις 9 και 10 Σεπτέμβρη , στον γνώριμο χώρο του Πάρκου «Ματσόπουλου».

 Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων η πολιτική διάσταση του Φεστιβάλ περιλαμβάνει την ομιλία από τον Γιάννη Τσιούτρα , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , ενώ η πολιτιστική πλευρά είναι αφιερωμένη στον  Δημήτρη Μητροπάνο με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του. Έτσι , θα παρουσιαστεί μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα με τιτλο « πάντα γελαστοί και γελασμένοι…» σε καλλιτεχνική-σκηνοθετική επιμέλεια Γωγώς Κατσιανάκου , καθώς και μεγάλη συναυλία για το Δ.Μητροπάνο με το Δ.Μπάση και Κ. Τριανταφυλλίδη & την ορχήστρα του Δ. Μητροπάνου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δημοτικό παραδοσιακό γλέντι με καλλιτέχνες της περιοχής μας.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τον 1 χρόνο από το θάνατό του, με Τρικαλινούς μουσικούς , ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Πολυξένης  Καράκογλου..

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν πλούσιο πρόγραμμα και σε όλους τους γνωστούς χώρους και τα Στέκια που έχει κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.