Τελευταίες Ειδήσεις

Στα πλέι οφ του Europa League o Ολυμπιακός - Κορμπεράν


Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση απέναντι στη Σλόβαν μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, με τον Κάρλος Κομπεράν να είναι ικανοποιημένος που η ομάδα του πέρασε στα πλέι οφ του Europa League.


Οτεχνικός των Πειραιωτών επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν οι παίκτες του.


Αρχικά, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV είπε: "Αυτό που είπα στην ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα ήταν πως το αγωνιστικό πνεύμα και ο έλεγχος της συναισθηματικής δύναμης θα κρίνουν τον αγώνα, όταν πρόκειται να κριθεί κάτι τόσο σημαντικό όσο η συμμετοχή σου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σίγουρα θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, ειδικά απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.


Υπήρχαν τρομερές δυσκολίες, όπως η σωματική κούραση. Η ομάδα απέδειξε ότι είχε συναισθηματική ωριμότητα και τη δύναμη να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Στόχος όταν ήρθα ήταν να προκριθούμε σε αυτόν τον γύρο και μπορεί να τα καταφέραμε, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε".



Για το γεγονός ότι του βγαίνουν οι αλλαγές: "Πολλές φορές οι αλλαγές βγαίνουν, άλλες όχι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα χρειάζεται η ομάδα να φρεσκαριστεί και για αυτό γίνονται οι αλλαγές".


Για το εάν θυμάται πόσοι παίκτες βγήκαν τραυματίες: "Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να εξετάσουμε καλά την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες μας. Πρέπει να το δούμε απ' όλες τις απόψεις".


Για το εάν έδωσε εκείνος εντολή να οπισθοχωρήσει η ομάδα: "Παίζαμε άμυνα με τέσσερις παίκτες, όμως είναι αλήθεια ότι τα εξτρέμ του αντιπάλου έπαιζαν ανοικτά και φαινόταν ότι παίζουμε με έξι αμυντικούς. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει, γιατί κάποιος που έχει βάλει ένα γκολ θέλει να προστατέψει αυτό που έχει καταφέρει. Εκείνη τη στιγμή βάλαμε έναν παίκτη στο κέντρο για να βγούμε πιο μπροστά. Όμως, δεν τα καταφέραμε και δώσαμε την ευκαιρία να κάνει σέντρες και αυτό το πληρώσαμε. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά πράγματα".


Για το ότι δέχτηκε γκολ από στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός: "Η αλήθεια είναι πως δεχτήκαμε δύο γκολ από στατικές φάσεις. Η ένταση του αντιπάλου μάς δυσκόλεψε στο να αμυνθούμε καλύτερα. Δεν κερδίσαμε τις μονομαχίες και κινδυνεύαμε σε κάθε μπαλιά".

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε για το τελευταίο πέναλτι που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, αλλά και πως η ομάδα πρέπει να δείξει τι αξίζει.


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός στην κάμερα της Cosmote TV:


«Ήταν μία ωραία αίσθηση να δίνω την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον κόσμο μας και που προκριθήκαμε σε μία δύσκολη έδρα.


Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχει θάρρος όχι να στέκεσαι σε άσχημες στιγμές, προχωράμε μπροστά πάντα. Ετοιμαζόμαστε για τη Κύπρο μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι. 


Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος με ιστορία και αφού θα είμαστε ξανά σε ομίλους δείξαμε τι αξίζουμε, θα πρέπει να φτιάξουμε πράγματα με το νέο προπονητή αλλά πρέπει να αποδείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε εκεί. Πάντα οι φίλαθλοί μας είναι δίπλα μας και είμαστε ευτυχισμένοι που τους δώσαμε αυτή τη χαρά».


Ο Τόμας Βατσλίκ τόνισε στην Cosmote TV ότι είχε δουλέψει πολύ στα χτυπήματα των πέναλτι με το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά την πρόκριση επί της Σλόβαν στη ρώσικη ρουλέτα:


«Είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία για τα πέναλτι με το προπονητικό επιτελείο. Ήμουν ήρεμος και συγκεντρωμένος και ήξερα τα χτυπήματα των αντιπάλων. Στο τρίτο σκέφτηκα ότι ήταν ώρα ν’ αποκρούσω. Είμαι ευχαριστημένος που προκριθήκαμε, έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας. Συνεχίζουμε στην Ευρώπη, ακόμη δεν ξέρουμε πού ακριβώς, αλλά σημασία έχει ότι θα είμαστε εκεί.


Αντιμετωπίσαμε και τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό δείχνει και την ψυχολογία της ομάδας. Πολλά προβλήματα είχαμε και πριν. Ούτε θυμάμαι πόσοι τραυματίστηκαν και πόσοι έμειναν πίσω. Σκοράραμε, αλλά μας ισοφάρισαν. Μας δημιούργησαν προβλήματα, αλλά ελπίζω αυτή η νίκη να μας φέρει ηρεμία. Είναι πολύ καλό το ότι τα καταφέραμε».



ΠΗΓΗ: filathlos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.