Τελευταίες Ειδήσεις

Γιώργος Βαϊου- Μέλλω να σε εξεμέσω



Στο Αναγνωστικό της Α΄ Δημοτικού μαθαίναμε για τα χελιδόνια και διαβάζαμε: Τα παιδιά κοιμούνται ακόμα, μόνο η Άννα έχει ξυπνήσει και αρχίζει να φωνάζει. Παιδιά, σηκωθείτε, ήρθαν τα χελιδόνια. Μίμη, Έλλη, Λόλα, σηκωθείτε! 

Ο πλέον σίγουρος δείκτης για τις εκλογές είναι η παρουσία των πολιτικών στις εκκλησίες της περιοχής όπου εκλέγονται.
Τι σου είναι αυτός ο άτιμος σταυρός! Οι πολιτικοί μας θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να δείξουν παρουσία παντού. Πολλοί από αυτούς έχουν ξαναπάει σε εκκλησίες. Είναι όμως και αυτοί που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη θρησκεία και την εκκλησία. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου όπου περιγράφεται η ημέρα της κρίσεως, λέει ο Κύριος (κεφάλαιο 3.16) «Εξεύρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός· είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός· ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου.» 
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
«Γνωρίζω καλά τά ἔργα σου, ὅτι δηλαδή οὔτε ψυχρός εἶσαι εἰς τήν πίστιν καί τόν ζῆλον, οὔτε ζεστός καί θερμός. Εἴθε νά ἤσουν ἤ ψυχρός, διότι τότε θά ὑπῆρχε μεγαλυτέρα ἐλπίς νά μετανοήσῃς κάποτε καί νά γίνῃς ζηλωτής· ἤ νά ἤσουν θερμός καί ζεστός. Ἔτσι, ἐπειδή εἶσαι χλιαρός καί δέν εἶσαι οὔτε ζεστός οὔτε ψυχός, θά σέ ξεράσω ἀπό τό στόμα μου».
Εδώ λοιπόν υπάρχει ο τύπος υποψηφίου, που στέκεται πάντα στα μπροστινά στασίδια και θα χαιρετήσει μέχρι και τον καντηλανάφτη μετά τη λειτουργία. Λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό για τα νέα μνημόσυνα της εβδομάδας και οι μέρες Γιορτών είναι μέρες μεγάλης πρόκλησης.
Και να ο τύπος της φωτογραφίας. Φωτογραφία για τσίπουρα στο βουνό, φωτογραφία στην παραλία με την άμμο στη σαγιονάρα, φωτογραφία στην ψαροταβέρνα την ώρα που βουτάει το ψωμάκι στο λάδι της χωριάτικης, φωτογραφία στον κήπο με την πρώτη σοδειά αγγουριών…Έχει followers, κάνει και παίρνει εκατοντάδες likes! Θεωρείται νέας γενιάς πολιτικός. Θα τον βρεις online 24 ώρες.  Θα σε κάνει με τον τρόπο του να δεις πόσο απλός και προσιτός είναι.  Παράλληλα θα σου «πετάξει» και κάτι κομματικό για να μην ξεχνιέσαι.
Ένας άλλος θα έρθει δίπλα σου αθόρυβα εκεί που δεν τον περιμένεις και θα συζητήσετε για ο,τιδήποτε άσχετο. Συνήθως είναι πολύ πιο νέος, είναι κοινωνικός, ευγενικός, κάπου σε ξέρει, κάτι σου θυμίζει. Όσο περνάει η ώρα και η συζήτηση θα σου πει ότι ασχολήθηκε με την παράταξη λίγο στην σχολή, κόλλησε και 2 αφίσες, φωτογραφήθηκε και με τον υφυπουργό και μην στα πολυλογεί, συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο και ζητάει την στήριξη των νέων κυρίως (και τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ), για να αλλάξει επιτέλους κάτι σε αυτό τον ταλαίπωρο τον τόπο. 
Νάτος και ο ενοχλητικός. Θα έρθει, έτσι απλά, εκεί που κάθεσαι και σα να ήσαστε μαζί και χθες, θα ζητήσει όχι μόνο τη δική σου την ψήφο, αλλά της γυναίκας σου, της θείας σου της Μυγδάλος και της γιαγιάς σου στο χωριό. Εσύ θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι, τι εγινε βρε παιδιά, γιατί δεν το χωρά στη λογική σου ο τρόπος με τον οποίο ήρθε να σου απαιτήσει την ψήφο, σα να του την χρώσταγες.
Κυκλοφορεί παντού, συνήθως με συνοδεία!!!
Όλοι οι «τύποι» που προανέφερα κυκλοφορούν ήδη ανάμεσά μας, δεν είναι της φαντασίας μας. Ένας μελλοντικός υποψήφιος μπορεί να συνδυάζει περισσότερους από έναν «τύπο», φυσικά, ανάλογα με τον χαρακτήρα του και την οικονομική του άνεση. Και όλα γίνονται γιατί όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να πιάσουν στασίδι στην εκκλησία του Δήμου. Μη τυχόν και  μείνουν «εκτός νυμφώνα», ως «μωρές  παρθένες». Ας μην βιάζονται όμως κάποιοι να προβάρουν στον καθρέφτη του δωματίου τους το κουστούμι του δημοτικού άρχοντα, τα χελιδόνια αργούν πολύ ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.